- Slått Molde før og kan gjøre det igjen

Simo Valakari er klar på at Gutan må fremstå kompakte og at det trolig ikke kommer til å bli vakkert om TILs skal ta poeng i Molde.

Annonse:

Molde leder serien ett poeng foran Bodø/Glimt og har ikke tapt en seriekamp siden Gutan slo dem på Alfheim 26. mai. 

- Molde er seriens beste lag, så det blir en tøff utfordring. Men slike kamper er fantastiske å spille og spillerne liker dem, fordi alle vet vi må spille på vårt beste, og gjør vi det, så kan vi få noe ut av den, sier Valakari.

- Molde kommer til å skape sjanser, men vi må lære oss å forsvare oss mot de mulighetene samt at vi trenger også litt hell. Og når vi angriper dem, så må vi gjøre det slik at vi skaper store problemer for dem, slik at de begynner å tvile og tenke at dersom de gir oss rom og tid, så kan vi straffe dem. Får vi det til, blir det enklere, men drar vi dit med frykt, blir det veldig vanskelig og lange 90 minutter. Vi må forsvare oss godt og gjøre det riktig selv om det kanskje ikke er så vakkert å se på, legger han til. 

Ikke tapt hjemme

Molde er det eneste laget sammen med Odd som ikke har tapt på hjemmebane. Kun to lag har reist derfra med ett poeng og det er Brann og Odd. Det har skjedd i to av de tre siste kampene Molde har spilt på Aker Stadion. 

- Det vet hvordan de skal spille på eget gress. Av og til føles banen deres veldig stor og de vet hvordan de skal utnytte rommene. Men som sagt, så vi må være komptakte. Om vi spiller åpent og ikke som et lag, så blir det vanskelig.

På Alfheim vant TIL 2-1 i en dramatisk kamp. 

- Vi har slått dem før i år og kan gjøre det igjen. I den kampen spilte vi veldig bra i perioder av kampen og det ble drama med et rødt kort til oss og en straffe som de bommet på. 

Forrige TIL-seier borte mot Molde kom i 2010, så det er kanskje på tide med en ny søndag. Seieren da er den eneste siden 7-0-seier i 1995, noe som er klubbens seiersrekord på bortebane. 

Spille en stor rolle

TIL har 22 poeng og er seks poeng over nedrykksstreken foran søndagens bortekamp.

- Vi har ti kamper igjen og vi tar en kamp av gangen. Hver eneste kamp er viktig og det er ikke slik at vi tenker at Molde borte er en umulig oppgave. Dette er en kamp vi kan få et godt resultat fra. 

Det er gode nyheter at så å si alle spillerne er friske. 

- Vårt medisinske og fysiske team har jobbet veldig hardt og godt. Dette gir oss flere muligheter til å endre ting underveis i kampene taktisk sett. Spillerne som er på benken må være klare på at de kan komme inne og spille en stor rolle i kampen, sier TILs trener. 

Annonse fra Obos-ligaen: