Hjelp Bakenga å støtte fattige barn

Mushaga Bakenga vil hjelpe bestefaren sin med å bygge en skole for 1.000 fattige barn i Den demokratiske republikken Kongo. Han håper at mange vil bidra slik at barna får en bedre hverdag og fremtid.

Det er hans bestefar, Samuel Namugunga, som har startet opp prosjektet i hjembyen Bukavu. Skolen er primært for foreldreløse barn eller for barn med utfordrende muligheter. Det er en skole med 1.000 elever fra 1.-10. trinn.

- Bestefaren min er pastor og eier flere kirker i Kongo. Han har alltid hatt lyst til å gjøre noe i familiens navn. I kirkene går det mange foreldreløse barn, for det er mange av dem som mistet sine foreldre i krigen. Han vil gi noe tilbake til dem, noe han for øvrig allerede har gjort ved å bygge boliger og la dem bo der. Nå vil han gjøre noe mer, ved å starte opp en skole, sier Bakenga. 

- Han er et nydelig menneske. Jeg har alltid sagt at han er det største forbildet mitt. Alt det han gjør med det hjerte han har, bør være forbilledlig for veldig mange, legger han til. 

- Fortjener så mye mer

Familien har opprettet en humanitær organisasjon ved navnet Jabez, som er drevet uten profitt. Hovedformålet for organisasjonen er å bidra til at alle barn, uavhengig av sosial eller økonomisk bakgrunn, får muligheten til å kunne utdanne seg i et utviklende skolemiljø.

- Han så et enormt behov, og var så lei av å se barn på gata som ikke hadde noe å ta seg til med. Så han tømte kontoen sin og fikk fra oss også, slik at han kunne starte opp allerede i fjor høst. Skolen er under påbygging, sier Bakenga.

- Men selv om ungene er fornøyd bare fordi de har en skole å gå til, så er den ikke på det nivået den bør være, for vi vil at de skal ha en god skole å gå på.

Han har planer om å dra til Kongo i løpet av året. 

TAKKNEMLIG: Mushaga Bakenga vil bli svært takknemlig for alle bidrag.
TAKKNEMLIG: Mushaga Bakenga vil bli svært takknemlig for alle bidrag.

- Pappa var der i november og jeg skal ned enten i sommer eller november, for se hva jeg kan gjøre og se hvordan det fungerer. 

- Jeg har sendt ned masse fotballsko og klær. Jeg får videoer tilbake og det er utrolig flott å se hvor fornøyde de er for å få så lite. De fortjener så mye mer, legger Bakenga til. 

Trenger bidrag

Det er ikke mye skal til for å hjelpe et barn til en mye bedre hverdag og fremti. For kun 100 kroner kan du hjelpe et barn til skolegang i én måned. 

- Dette gjør at man er ekstremt takknemlig for hva vi har her i Norge. Og det har gjort at jeg er veldig opptatt av å hjelpe til i Kongo. Denne saken er derfor svært viktig for meg.

- For å gi barna en god skolehverdag trenger vi bidrag som vil gå til å dekke skolegangen samt bedre omgivelsene på skolen. Skolegangen koster barna i underkant av 100 kroner i måneden. De som bidrar støtter ikke bare elevenes skoleutgifter, men det gir også mulighet til å anskaffe det vi i Norge ser på som en selvfølge som for eksempel stoler, tavler, kritt og diverse utstyr til skolegården, sier TIL-spilleren.

- På denne skolen jobber lærerne for svært lite og bestefar har brukt opp alle pengene sine og pensjonen sin samt at vi i familien har bidratt. Nå trenger vi nye bidrag til å lønne lærere, bygge opp skolen videre og utstyr, for det de har er ikke nærheten av det vi ønsker å gi dem. 

Slik gir du

Ditt bidrag gir du gjennom VIPPS til 511468 eller kontonr 4355 158 6651.

- Alle bidrag, små eller store, tas imot med stor takk, sier Bakenga.

Annonse fra Eliteserien: