- Skal snu den vonden trenden

Simo Valakari er klar på at spillerne vil gi alt for å gi supporterne årets første hjemmeseier når Odd kommer på besøk.

Odd er nummer tre på tabellen, bare tre poeng bak serieleder Molde. Men det kommer av hjemme- og ikke borteformen. Av de seks kampene de har spilt, er hele fire av dem hjemme og her har de tatt tolv av tolv mulige poeng etter å ha slått Brann, Kristiansund, Viking og Strømsgodset.

Men på bortebane har de tatt ett av seks mulige poeng. Det er kun de og Vålerenga av lagene i topp ti som ikke har vunnet på fremmed gress så langt i år. De spilte 1-1 borte mot Rosenborg og tapte 0-1 for Vålerenga.

Slik kommenterer trener Simo Valakari dette før han smilte bredt:

- It is odd that Odd has been so odd...

- År etter år har de kjempet på øverste halvdel. De har en klar filosofi over hvordan de ønsker å spille. De har hatt en sterk start på årets sesong, mens vi kommer nå fra en kamp hvor alle var utrolig skuffet over å ikke få med seg noe hjem. Selv om det er veldig vanskelig å få med seg noe fra bortebane i denne serien, så burde vi fått minst ett poeng til Tromsø fra Kristiansund.

Annonse:
Nå er det slik at TIL ikke har fått resultatene de ønsket hjemme. De fikk dårlig betalt både mot Viking og Brann og tapte begge kampene.

- Vi har dessverre ikke levert som vi hadde håpet på Alfheim. Vi må nå sørge for at vi er mye sterkere hjemme enn det vi har vært. Vi skal gjøre alt i vår makt for å snu den vonde trenden.

- Det har vært vanskelig for alle involverte og vi føler virkelig med våre fans, for vi ønsker å gi de gode opplevelser hver eneste gang vi spiller på Alfheim. Og det har vi ikke gjort, selv om de har gitt alt fra tribunen. Nå vil vi så gjerne gi noe tilbake og det vi vil gi dem er tre poeng, legger TILs trener til.

TIL vil mangle tre spillere fra kampen mot Kristiansund. Både Artem Sokol og Simen Wangberg er uaktuelle på grunn av skader og Marcus Holmgren Pedersen må sone en kamp på grunn av det røde kortet han pådro seg i den kampen. 

- Vi har mange gode spillere, så vi er ikke bekymret. Vi kommer til å ha et veldig godt lag på banen mot Odd. 

På de siste fem kampene mot Odd på Alfheim har TIL vunnet tre av dem og spilt uavgjort to ganger. Vi satser på seier og tre poeng søndag kveld. 

Annonse fra Obos-ligaen: