- Vi har ikke oppnådd noe enda

Les hvilke tanker Simo Valakari har i dag, noen timer før møtet med Haugesund, i sin faste spalte før hjemmekampene.

Det har vært godt med en fotballpause, for vi alle trengte det. Det er også godt å ha en ballast med inn i andre halvdel, og da tenker jeg på at vi har gjort det bra resultatmessig i første del av sesongen. Det er med på å gjøre følelsen av å komme tilbake til en lang høstsesong mye bedre. Det vi har gjort så langt, er at vi har satt oss selv i en god posisjon for høsten. Vi har ikke oppnådd noe enda, og det harde arbeidet og alle prosessene, vi har og jobber med, fortsetter. Men jeg kan se at alle er veldig glad for å være tilbake og spillerne er klare. Det er ingen tvil om at resten av sesongen kommer til å bli spennende. 

Det blir også fantastisk å spille på en helt nytt matte foran våre tilhengere, som virkelig kan hjelpe oss til å plukke poeng utover høsten. De kan være med å pushe oss mot de drømmene vi har. Tabellen er svært jevn, så et par-tre kamper med seier kan sørge for at vi er med for fullt i medaljekampen utover høsten, men om vi ikke vinner, så kan vi falle nedover også.

Vi føler uansett at vi er et bedre lag nå enn da sesongen startet, og målet er å være enda bedre når sesongen er over. Om vi kan kan fortsette å utvikle oss, så vil resultatene komme. I noen kamper har vi ikke sett så bra ut, mens i andre har det vært veldig bra. Det blir slik når man utvikler noe, ting tar tid. Resultatene er alltid det viktigste, men vi tror veldig sterkt på at måten vi spiller fotball på, er den beste for å få de resultatene vi ønsker.  

Annonse:
Vi vet godt at dersom vi begynner å se på tabellen og se fremover, så vil man lett miste fokus. For oss, samme hvor kjedelig det er, så er neste kamp alltid den viktigste kampen denne sesongen. Vi lærer av forrige kamp, men ser kun på neste kamp med tanke på hva som skal skje fremover i tid. 

Jeg er fornøyd med fremgangen, men det er fortsatt tidlig, selv om det har gått ett år. Det er rom for forbedring og det er det vi jobber med kontinuerlig. Noe av det som er mest interessant med fotballen, er man jobber på lang sikt, men samtidig er det mye av det kort sikt, for det handler svært ofte om neste kamp. Men den langsiktige planen jobber vi med hver dag. 

Jeg gleder meg til søndag og ny kamp. Haugesund er et sterkt bortelag og de er vanskelig å spille mot, for de slipper inn få mål. De har også fart og gode ferdigheter offensivt, så det blir en utfordring for oss. De er et lag som gjør det som må til for å vinne kamper. De spiller mange jevne kamper og det er ikke tilfeldig at de vinner flere av dem. Vi vet hva som må til for å få det resultatet vi ønsker, men vi må spille opp mot vårt beste.

Håper du kommer på kamp, vel møtt :)

Simo Valakari

Annonse fra Eliteserien: