- Elsker slike utfordringer

Rosenborg har kun fire tap på de siste 52 hjemmekampene. Simo Valakari blir trigget av slike utfordringer.

Rosenborg har blitt seriemester tre år på rad og det er derfor ingen overdrivelse å påstå at Lerkendal er Norges vanskeligste bortearena å hente tre poeng. 

- Jeg elsker slike kamper og utfordringer. Vi ønsker å spille mot de beste lagene. En virkelig god test for oss, og det er det vi ønsker, sier Valakari.

- En vanskelig kamp, som alle spillerne ønsker å være en del av. Det finnes ikke en bedre måte å avslutte første halvdel av sesongen på enn å spille borte mot Rosenborg, så lenge vi ikke får spille på Alfheim, legger han til. 

Tre tap på 45 kamper

Nå er statistikk nettopp bare statistikk som viser hva som hva som har skjedd. Men samtidig viser den hvor vanskelig utfordringen som heter Lerkendal kan være.  

Annonse:
På de tre årene de ble seriemester i 2015-17 tapte RBK kun tre kamper på eget gress. I 2015 ble det 14-1-0, året etter 14-0-1 og da vant Odd i Trondheim etter at seriegullet var i boks.

I fjor var Gutan frekk nok til å ta alle poengene da de slo RBK 2-1 på fotballens festdag 16. mai. Det andre tapet kom mot Haugesund senere i sesongen.   

Det vil si tre tap på 45 hjemmekamper. Totalt ble det 37-5-3 i gullårene. 

I år har det blitt ett hjemmetap, 1-2 for Brann, noe som gjør at Rosenborg har fire tap på de siste 52 hjemmekampene. Da passer det kanskje med tap nummer to i år i morgen når TIL skal prøve å kopiere bedriften fra i fjor. 

- Vi går for seier, sier Morten Gamst Pedersen. 

Toppkamp

Etter 15 serierunder er TIL nummer fem, kun fire poeng bak Rosenborg, som innehar 2. plassen. Med andre ord, kampen i morgen er en toppkamp. 

- Vi er med der oppe og ingenting hadde vært artigere enn å få et hakk til i beltet etter å ha slått Rosenborg på Lerkendal slik som vi gjorde i fjor. Men det blir en tøff kamp, for vi møter et godt lag. Vi må spille på være styrker og håpe at det blir godt nok, sier Gamst Pedersen. 

- Det viser hvor godt og hardt guttene har jobbet. Vi ser ikke på det som en toppkamp, men som en kamp slik som alle andre. Vi satser på mye støtte fra våre fans og så skal vi gjøre alt for å levere en god prestasjon, sier Valakari. 

- Som alle andre kamper, gis det ut bare tre poeng for seier. Men slik det er nå, så ønsker begge lag å ta tre poeng. Alt handler om å få et godt resultatet og vi er klare, legger han til. 

TIL slo Rosenborg 2-1 på Alfheim 11. juni.

- Hver kamp lever sitt liv, men de ønsker nok å komme ut og dominere på egen bane. Vi vet at vi ikke har vært gode på bortebane, så det blir en ekstra stor utfordring siden det er Rosenborg vi møter. Men vi ser frem til det, sier Valakari. 

- Jeg tror faktisk de helst skulle sett at det ikke ble kamp med tanke på skadene og at de skal spille i Europa. Men likevel blir det en tøff kamp fordi de har Norges beste stall. Vi har respekt for de og de har nok respekt for oss også etter de som har skjedd, sier Gamst Pedersen. 

Gode treningsforhold

TIL dro til Trøndelag onsdag og har gjennomført tre gressøkter på Øverlands Mindre i Stjørdal. 

GODE FORBEREDELSER: Morten Gamst Pedersen
GODE FORBEREDELSER: Morten Gamst Pedersen

- Det er bare å se på smilene til guttene. Banen har vært veldig bra. Fotball er annerledes på vanlig gress og det er ikke tvil om at spillerne har kost seg her. Så det var et godt valg å dra hit, for det har gjort godt å komme seg litt bort fra Alfheim også, sier Valakari. 

- Vi har trent på en god bane og det har vært fint å bli vant med touchen som det er på en gressbane.  Vi får håpe at vi har fått dratt nytte av det. Det har også vært deilig å komme seg bort, sier Gamst Pedersen.

Han gleder seg til et gjensyn med Lerkendal som var hans hjemmebane før han kom tilbake til TIL.

- Det er en fin stadion og jeg trives der. Jeg har masse venner og det finnes ikke noe vondt blod. Det er artig fordi det er mye liv på kampene og der har vi i Tromsø en del å lære av trønderne. De er nok litt flinkere å komme seg på kamp. Hvis dem har 10 prosent av befolkningen på kamp, så bør også vi klare det. 

Annonse fra Eliteserien: