- Et spill med små marginer

Simo Valakari er klar på hva som må til for å komme tilbake på vinnersporet.

Han påpeker at det er små ting som skiller mellom seier og tap. 

- Fotballen er spill med små marginer. Og nå må vi prøve å få dem på vår side igjen. I starten av sesongen kunne kanskje resultater vært annerledes i noen kamper, og kanskje kunne det skjedd i noen kamper i det siste om marginene gikk litt annerledes. De små marginene må vi få tilbake og det skjer om vi står sterkt sammen og spiller som et lag. Det snakkes om at du må fortjente hell, men du må fortjene de små marginene også, sier Valakari. 

- Vi går for seier i hver kamp. I starten av sesongen var det slik at vi hadde alt å vinne og ikke noe å tape, så endte vi opp så høyt på tabellen, at kanskje en frykt begynne å snike seg inn. Vi må få tilbake den mentaliteten vi hadde, gjøre vårt beste og så får vi se hvor det bringer oss. 

I morgen venter Strømsgodset på bortebane. 

Annonse:
Mens Gutan ikke har vunnet på sine siste fem kamper, har Strømsgodset én seier på de siste fem. TIL har slitt på Marienlyst, og det er ti år siden forrige seier. Dermed kan det passe perfekt fint med tre poeng i Drammen nå.

- Vi har ikke hatt suksess der på en del år og så har vi ikke hatt gode resultater i det siste. Men vi kan ikke tenke på det. Vi må være sterke, jobbe videre og vi vet hvordan vi skal spille, så nå er det bare få det ut. De har også mye press på seg og må helst vinne. Fotball er en brutal sport, for de fleste lag må få noe ut av kampene, sier TILs trener.

- Jeg ser veldig fokuserte spillere som ønsker å snu trenden. Det gjør vondt for spillere, og vi skal heller ikke late som ingenting har skjedd og alt er bra. Stoltheten til spillerne har fått seg en trøkk og de vil få den tilbake. 

Avspark i morgen er 15:30. Runar Espejord blir ikke med i troppen på grunn av skade. 

Annonse fra Eliteserien: