Simo: -Viking er gode

Simo Valakari gleder seg til å reise til Stavanger for å møte Viking. Han er imponert over deres sesong så langt, men spillerne hans gleder seg til oppgaven.

Annonse:

De to siste kampene i Eliteserien har vært litt som natt og dag. Ett tap og en seier, og to vidt forskjellige prestasjoner. TIL-trener Simo Valakari, mener at både han, hans trenerteam og spillerne, har lært mye av nettopp disse to kampene.

-Er det noe de to siste kampene har lært oss, så er det hva som kreves for å bli et lag på øvre halvdel i Eliteserien. Mer konkrete eksempler finner man ikke. Ønsker vi å nå langt, så er det prestasjonen mot Kristiansund som er lista. Det er det som må leveres over tid for at vi skal nå våre mål. Jeg tror vi alle har fått en viktig påminnelse om det. Alt må perfeksjoneres for at vi skal bli suksessfull. 

-Spillerne er fantastiske

Han gleder seg over den gode prestasjonen mot Kristiansund for to uker siden og han unner spillerene den opplevelsen. 

-Spillerne er fantastiske. De har håndtert en vanskelig situasjon på en forbilledlig måte. Vi reiste oss i felleskap og leverte når klubben trengte det som mest.

Valakari håper å ta med seg godfølelsen etter forrige kamp, med seg til Stavanger. Han har vært trener i Norge lenge nok til å forstå at Viking er en stor klubb i norsk målestokk. 

Viking har imponert

-Stavanger er en sterk fotballby og Viking er en tradisjonsrik klubb. Deres sterke comeback i Eliteserien er ingen tilfeldighet. Nå ligger de på femteplass og er klar for semifinale i cupen. Alt dette er fult fortjent. 

Viking har imponert i årets sesong og de fighter fortsatt om å komme inn blant topp fire. På hjemmebane har de levert sterke syv seire, tre uavgjort og bare to tap. Simo Valakari forventer derfor tøffe tak på søndag.

-Dette blir en stor kamp og ikke minst en viktig kamp for begge lag. Viking er i god form og vi hadde en god opplevelse sist. Begge lag kan gå på banen med selvtillit og det kan bety at det blir en severdig kamp.

Simo Valakari gleder seg over å ha mange spillere tilgjengelig og at det er sterk konkurranse på mange plasser. Laget har brukt uka til å klekke ut en strategi som skal gi en god prestasjon på søndag. 

-Vi er klare, vi gleder oss og spillerne ser frem mot oppgaven som venter oss, avslutter Simo Valakari. 

Annonse fra Obos-ligaen: