- Ta en VM-pause

Les Simo Valakaris faste spalte før hver hjemmekamp.

Ronaldo, Messi, Kane & Co gjør VM til en fantastisk happening. Heldigvis skjer det bare hvert fjerde år, for det gjør at mesterskapet blir enda mer eksklusivt. Ett VM-gull henger ekstremt høyt og en nedtur gjør vanvittig vondt, bare spør de tyske spillerne.  

Her oppe i nord kan vi kun se VM på TV. Og, jeg er ikke i tvil, etter mange år som spiller og trener, TV kan aldri slå følelsen av å være til stede på stadion, som å få oppleve rusen på nært hold når dine helter scorer. Føle stoltheten når forsvarsspilleren takler motstanderen langt over sidelinjen. Diskutere med sidemannen om det var straffe eller ikke, og noe endelig svar får du ikke på en norsk stadion siden vi ikke har VAR. Noen sier at det bevarer noe av sjarmen med fotballen. Diskusjonen elsker vi alle uansett. 

Annonse:
Søndag har du muligheten til å få kjenne på hele følelsesregisteret når Odd kommer på besøk. Kampen markerer at sesongen er halvveis, og med seier kan vi si at Fort Alfheim er gjenreist. For det betyr mest sannsynlig at vi har vært det beste hjemmelaget i Eliteserien i de første 15 rundene. Det har mange æren for, men uten den fantastiske støtten fra dere som følger oss på tribunen, hadde det ikke vært mulig. Dere bærer oss frem til suksess. 

Søndag er det to kamper i VM og spenningen stiger når det er snakk om 1/8-finaler. Det er vinn eller forsvinn. Likevel, så ber jeg dere om å ta en liten VM-pause og heller støtt oss i kampen om poeng. Vi har gjort mange gode kamper i det siste, og både hjemmekampen mot Rosenborg og bortekampen mot Sarpsborg 08, levde helt til dommeren blåste av. Viktigst av alt, vi gikk av banen som seiersherrer i begge oppgjørene etter gode prestasjoner på banen. 

Om favorittlaget ditt er Brasil, Portugal eller England, så kan ikke følelsen av at de lagene scorer eller vinner måle seg mot følelsen av at TIL scorer eller slår motstanderen på eget gress. Følelsen av å være til stede på stadion slår følelsen foran TV'en. Hver eneste gang.

Vel møtt, 

Simo Valakari

Annonse fra Eliteserien: