- Sikker på at det snur

Gutan ledet 1-0 ved pause, men det ble en ny smell i trynet da Odd snudde kampen i andre omgang og vant 2-1 på Alfheim.

TIL spilte en solid første omgang og Runar Espejord sendte Gutan i ledelsen fem minutter før pause etter et flott TIL-angrep. 

Utover i andre omgang tok gjestene Odd mer og mer over, og Joshua Kitolano utlignet noe heldig da ballen skiftet retning i en TIL-spiller. Da sto det et kvarter igjen av kampen. Torgeir Børven fastsatte resultatet til 2-1 seks minutter før slutt med et flott volleyskudd. 

- Det er veldig skuffende, sier trener Simo Valakari. 

- Men det er på tide å stoppe snakket om hvordan vi spiller fotball. Vi så hvor bra vi var mens vi spilte fotball, men så sluttet vi å gjøre det og da gikk det galt. Så lenge vi spilte fotball, så kontrollerte vi kampen. Det eneste måten å overleve på, er å fortsette å spille fotball, legger han til.

- Ta tak

Han ber nå spillerne stå frem og ta tak. 

- Vi ledet ved pause, og vi må ta dette steg for steg. Hvor lenge ting vil ta, vet jeg ikke, men vi må bare fortsette å jobbe. Dessverre gikk vi helt tomme mot slutten i kveld. 

- Nå må både de unge og de etablerte spillerne våre stå frem, om de vil spille på dette nivået også neste år. Vi har sett på de internasjonale kampene den siste uka at man må stå frem og jobbe hardt hele kampen gjennom, for det handler ikke om mirakler. Man må gi alt. Spillerne prøver, men dessverre er det ikke nok akkurat nå til å få resultater, legger TILs trener til. 

Annonse:
Målscorer Espejord tok tapet svært tungt.

- Det er utrolig brutalt og veldig kjedelig. Det er fortvilt når det ikke blir poeng. Vi blir etter hvert for feig og pysete. Det er for dårlig. Vi klarer ikke holde på ballen og spille fotball. Det er nesten flaut, for vi fremstår for dårlig. 

- I fotball snur det fort. Det er utrolig kjedelig at vi som fotballag ikke presterer bedre. Vi mister ballen på juniorfeil og de scorer som følge av det, legger TIL-spissen til.

Skal snus

TILs kaptein er enig i mye av det Espejord sier. 

- Vi mister taket på kampen og de kommer over oss i store perioder i andre omgang da vi gir vekk ballen for enkelt. Vi går litt bort fra det vi var bra på i 1. omgang og vi er veik i duellene og klarer ikke holde på ballen, noe som gjør at vi mister den altfor fort, sier Kent-Are Antonsen. 

- Det er ikke lystig lesning de resultatene våres i det siste og vi må snu dette nå. Vi er nødt å samle oss som et lag, lære litt av de lagene som har vært ute i Champions League i det siste og vise teamspirt og glød, så skal dette snus. Jeg er sikker på at vi skal klare det, legger han til.

Allerede torsdag kommer muligheten til det. Da kommer Bodø/Glimt til Alfheim. 

Annonse fra Obos-ligaen: