Signerte for TIL

Shamil Gasanov (24) har skrevet under for Gutan og klubben håper å få han spilleklar til møtet med Aalesund på Alfheim søndag.

Den russiske midtbanespilleren har blitt enig med Tromsø IL om en avtale som i første omgang løper til 1. desember i år.

- Vi har også sikret oss en opsjon på tre år til om begge parter skulle ønske det, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen. 

- Jeg er veldig glad for å ha skrevet under. Jeg har følte meg velkommen umiddelbart og jeg har blitt tatt varmt imot av alle i klubben. Jeg har fått et godt inntrykk av både klubben og byen. Jeg takker klubben for denne muligheten, sier Gasanov.

- Passer TIL godt

Gasanov er sikker på at hans erfaring fra russisk premier league med Anzhi vil være verdifull.

- Jeg spilte fast i den russiske serien forrige sesong, og den serien er veldig sterk. Jeg så kampen mot Vålerenga og likte måten TIL spiller fotball på. Jeg tror min måte å spille på vil passe TIL veldig godt, sier 24-åringen. 

Annonse:
- Vi tror at den erfaringen han har fra et høyt nivå i Russland vil gjøre at han vil bidra mye for oss, sier Johansen. 

- Det gir oss flere alternativer på sentral midtbane i form av de egenskapene han har ved at han er sterk defensivt, dekker mye rom og så har han en god pasningsfot. Dessuten har vi spillere med flere gule kort, og nå vil vi ha flere alternativer tilgjengelig utover høstsesongen. Det gir oss en større trygghet i totaliteten, legger han til.

Spilleklar søndag?

Søndag møter TIL Aalesund på Alfheim. 

- Vi har et håp om å få han spilleklar. Men siden han kommer fra et land utenfor EU, så må vi få arbeids- og oppholdstillatelsen på plass først. Vi har en god prosess på det, sier Johansen.

- Jeg håper å kunne bidra med en gang for laget ved at jeg kan spille den kampen, for jeg er veldig klar for å spille. Jeg håper å kunne hjelpe klubben og at vi i fellesskap kommer til å klare å berge plassen, for det bor mye i dette laget ut fra det jeg har sett, sier Gasanov. 

Annonse fra Eliteserien: