Signerte for TIL

Elhadji Mour Samb (23) og Mehdi Dioury (18) har begge takket ja til kontrakter som gjør at de er TIL-spillere ut 2020.

De to senegaleserne har vært på prøvespill de siste par ukene, og har overbevist så mye at TIL ønsket å få en overgang på plass. 

TIL har nå blitt enige med både Diambars FC og de to spillerne. 

- Diambars har vært konstruktive i forhandlingene og har hatt et klart ønske om at spillerne skulle komme til TIL. Vi har hatt en god dialog med presidenten Saer Seck hele veien, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

- Dette er en investering i fremtiden, for begge er fortsatt unge spillere. De må bruke tid til å tilvenne seg norsk eliteserien og TIL, sier trener Bård Flovik.

Fruktbart samarbeid

Dermed følger de to i fotsporene til Kara Mbodji (nå Anderlecht) og Saliou Ciss (Valenciennes) som kom til TIL i 2010 fra Diambars-akademiet. Ciss spilte 101 kamper for Gutan, mens Mbodji stoppet på 86 kamper.

FEIRER: Saliou Ciss jubler sammen med Kara Mbodji. Foto: NTB scanpix
FEIRER: Saliou Ciss jubler sammen med Kara Mbodji. Foto: NTB scanpix

- For Tromsø IL er dette en investering på tre nivåer. For det første investerer vi i spillere som på kort og lang sikt kan gi oss noe sportslig. For det andre er det en økonomisk investering som kan gi avkastning over tid i mulig videresalg. Og sist, men ikke minst, vi investerer i samarbeid med et av Afrikas beste akademi som før har gitt klubben Kara og Ciss, sier Johansen.

TIL har noen retningslinjer for hvordan stallsammensetningen skal se ut. Blant annet skal halvparten av spillerne være egenutviklede, noe stallen også har i dag.

- Strategien på spillerlogstikk står fast og forsterkes gjennom å bruke utvalgte nettverk som skal styrke rekrutteringen av spillere innenfor utenlandskvota på pluss minus fem spillere. Egenutvikling av spillere står like sterkt og i dagens A-tropp har vi 12 klubbutviklede spillere av 23, noe som er innenfor målsettinga av at halve A-stallen til TIL skal være klubbutviklede spillere, sier Johansen.

- Stort steg

Begge spillerne er naturligvis veldig glade for å muligheten for eliteseriespill i Tromsø IL.

- Jeg er veldig glad, for dette er en ny og flott utfordring for meg. Jeg vil skape en historie for meg her, sier Samb.

- Det er et stort steg med tanke på forholdene vi er vant med i Senegal. Jeg liker faktisk snøen selv om det er litt kaldt i blant, legger han til.

- Jeg er veldig glad, for dette var drømmen min

— Mehdi Dioury
Dioury håper å gjøre som Kara og Ciss. 

- Jeg håper å spille så godt for Tromsø IL at jeg får muligheten til å gå videre i karrieren, slik som Kara og Ciss gjorde. Men først og fremst ønsker jeg å gjøre det best mulig for klubben her og gjerne vinne noen trofeer, sier Dioury.

- Jeg er veldig glad, for dette var drømmen min, legger han til. 

Annonse fra Eliteserien: