Seriestart i mars

Eliteserien starter 11. mars, mens sesongen avsluttes med felles cupfinalehelg for kvinner og menn 1.–2. desember.

Hovedterminlisten for menn 2018 er nå vedtatt av forbundsstyret. Oppstart i Eliteserien i 2018 blir 11. mars, noe som innebærer at det gjennomføres to runder før internasjonal periode i mars. Siste runde i Eliteserien spilles søndag 25. november og sesongen avsluttes med en felles cupfinalehelg for kvinner og menn 1. – 2. desember 2018

- Vi er avhengig av å strekke ut den norske sesongen dersom vi skal nå våre mål i Europa, noe som også samsvarer med innstillingen fra styret i Norsk Toppfotball. Vi får nå en konkurransesesong som nærmer seg i lengde med våre konkurrenters. Forholdene er lagt godt til rette for lagene som skal ut i Europa gjennom en innlagt tre helgers pause i Eliteserien i den mest hektiske perioden, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

Annonse:
- Vi er fornøyd med hovedterminlisten. Tilrettelegging for våre E-cuplag, lengre konkurransesesong og at cupfinalen avslutter sesongen, har vært viktig for våre vurderinger. Det har vi fått, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

- Terminlisten legger også forholdene godt til rette for våre landslag, samtidig som vi får tilbake en felles avslutning på sesongen med cupfinale for kvinner og menn første helgen i desember. Det har vært ønsket av både herre- og kvinnesiden i norsk fotball, sier Fisketjønn.

2018 vil også preges av VM i Russland. Eliteserien har spillefri i åpnings- og avslutningshelgen av VM-sluttspillet.

Utarbeidelsen av hovedterminlisten for menn er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Norsk toppfotball. Rettighetshaver, Serieforeningen for kvinnefotball, NISO og Norsk Supporterallianse er viktige høringsinstanser.

Her er datoene for neste års runder i Eliteserien:

Mars: 11, 18.

April: 2, 8, 15, 22, 29.

Mai: 6, 13, 16, 21, 27.

Juni: 10, 24.

Juli: 1, 8.

August: 5, 12,19, 26.

September: 2, 16, 23, 30.

Oktober: 7, 21, 28.

November: 4, 11, 25.

Annonse fra Eliteserien: