Seriemester 2019!

TIL gjorde jobben lørdag formiddag mot TUIL, og sikret seriegullet i 2.divisjon. Kampen mot naboen endte til slutt 2-0 og dermed er TIL klar for opprykkskvalifisering.

Annonse:

Premissene for kampen var satt: Uavgjort eller seier sikret seriegull for TIL kvinner i 2.divisjon og mulighet for å spille kvalifisering til 1.divisjon.

TIL stilte med følgende 11: 

Keeper: Mariell Fossbakk

Forsvar: Maja Selander, Birgitte Dahle, Thea Selander og Malin Hansen.

Midtbane: Camilla Hansen, Brglind Torsteinsdottir, Monika Machlik, og Kaja Furulund.

Angrep: Madelene Holum og Viktoria Ræder

Innbyttere: Eva Hallen, Regine Berglund, Anna Eriksen, Sunniva Seglsten, Ingeborg Liahjell, Edit Machlik og Dorthe Celius

TIL-spillerne tålte presset og lot seg ikke prege av "alvoret" i kampen. Selv om motstander TUIL viste hvorfor de lå på tredjeplass på tabellen, hadde TIL god kontroll på kampen. 

I første omgang hadde TIL ballen mye og skapte et par gode muligheter. TILs venstrekant, Viktoria Ræder, hadde blant annet et par gode forsøk.

Andre omgang artet seg som den første. TIL styrte mye av spillet, men TUIL var ikke ufarlig. De hadde blant annet noen frisparkforsøk som kunne blitt farlig. 

Så, i det 75. minutt spiller TIL seg fri på høyresiden legger et flatt innlegg som innbytter Edit Lund Machlik forlenger i mål. 

2-0 kom i det 79. minutt. Denne gang kombinerte TIL fint på venstresiden og sender et nytt innlegg. Sunniva Seglsten bredsider ballen i mål etter et fint gjennomløp. Dermed to mål av to innbyttere, som er nok et bevis på hvor viktig alle spillerne i en tropp er. 

Kampen ender 2-0 og Tromsø IL vinner 2.divisjon 2019 og sikrer seg retten til å spille kvalifisering til 1.divisjon, som allerde starter neste helg.

TIL.no kommer tilbake med mer informasjon i neste uke om kvalifiseringen. 

Annonse fra Obos-ligaen: