Select blir offisiell ligaball

SELECT blir leverandør av felles ligaball for både Eliteserien og Toppserien fra 2018-sesongen.

SELECT er allerede leverandør både for ligaene i Sverige, Danmark, Finland og Island. Hensikten med felles ball i store turneringer og ligaer er å sikre likest mulig sportslige konkurransevilkår.

SELECT er også TILs sin utstyrsleverandør, så klubben har spilt med SELECT-ball i flere år.

I VM, EM, Premier League (England), Bundesliga (Tyskland), Serie A (Italia) og La Liga (Spania) - i tillegg til alle de nordiske landene - har man allerede innført prinsippet med en type ball.
 
 - Ny ligaball er hovedsakelig igangsatt av klubbene med bakgrunn i sport og er ett av en rekke sportslige tiltak for å få bedre vilkår for toppfotballen, sier Leif Øverland, administrerende direktør i NTF.

- Det er klart at dette også styrker merkevaren Eliteserien og det er ekstra hyggelig at vi sammen med kvinnefotballen innfører samme type ligaball, legger han til.

Fornøyd

De nye ballene kommer i bruk fra januar 2018 for oppkjøringen til ny sesong. Den vil også bli benyttet under treningskampane på Marbella

Ligaballen vil være tilgjengelig for salg i Norge fra mars i 2018.

Annonse:
Lillestrøm-spiller Frode Kippe er også udelt positiv til at det blir en felles ligaball for Eliteserien.

- Dette er noe vi spillere har ønsket lenge, og vi i Lillestrøm er fornøyde med at det ble SELECT som ble ball-leverandør. Vi har spilt med SELECT en stund, og har bare godord å si om deres baller, sier LSK-klippen.

Han får støtte fra flere hold.

- Det er positivt at vi alle kan trene med den ballen som vi skal konkurrere med, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

- Felles ligaball er noe spillerne har etterspurt så lenge NISO har eksistert. Det er svært positivt at dette nå er på plass og alle involverte parter fortjener honnør for fremdriften det siste året, sier NISOs forbundsleder, Joachim Walltin.

Svært stolte

På kvinnesiden er det kun i Italia at man har felles ligaball.

-Det er utrolig morsomt vi er først i Norden på dette. Ballen er spillernes viktigste redskap, og felles ligaball er et viktig steg for å utvikle sporten videre. Det betyr også mye for oss kommersielt at vi nå knytter til oss en solid leverandør som SELECT. Det er en anerkjennelse av produktet vårt, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Serieforeningen for kvinner.

SELECT er naturligvis glade for at de ble valgt. 

- Vi i SELECT Sport Norge er svært stolte over å ha blitt valgt som ligaball for både Eliteserien og Toppserien. Det er en erkjennelse for kvaliteten på våre baller og vi legger stor prestisje i å utvikle kvalitetsballer. Vi er derfor glade på vegne av både oss selv og spillerne over denne avtalen sier Steinar Felde som er ansvarlig for SELECT Norge.

Ligaballen er av type BRILLANT SUPER og har selvsagt FIFA QUALITY PRO-godkjennelse.

Annonse fra Eliteserien: