Russisk toppspiller TIL-aktuell

Shamil Gasanov (24), som har spilt for Anzhi Makhatsjkala, kan bli TIL-spiller før overgangsvinduet stenger.

Den russiske midtbanespilleren var på trening hos Gutan i dag. 

- Vi har gjennom et agentnettverk i Moskva fått hit en spiller som har en bra CV. Han har spilt i Anzhi i toppserien i Russland. Vi vil sjekke han ut hvem han er og hvordan han ser ut medisinsk og fysisk samt fotballmessig. Han er her i utgangspunkt i dag og i morgen, og så får vi se hva vi lander på, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

- Bra mulighet

Den 24 gamle russeren er 185 centimer høy og har en verdi på 5,6 millioner kroner ifølge transfermarkt. Han har spilt 33 kamper for Anzhi etter debuten kom i 2015 mot FC Krasnodar, men står nå uten kontrakt. 

- Han har bra statistikk og bra verdi i markedet om man ser på transfermarkt. Så dette kan være en bra mulighet for oss. Det er viktig for oss å se om vi kan få bruk for han med en gang og om han kan ta den norske ligaen umiddelbart, sier sportssjefen.

- Han er ganske ung og spilt en del i den russiske ligaen, så det er en interessant spiller. Den serien holder på sitt beste et veldig høyt nivå, legger han til.

Annonse:
I og med overgangsvinduet stenger om få dager må en vurdering tas fort. 

- Det er selvsagt en spiller vi vurderer sterkt og når det gjelder det kontraktsmessige, så er det snakk om ut året med mulighet for å forlenge det, sier Johansen.

Godt inntrykk

Gasanov håper det på en mulighet for å få spille for TIL.

- Jeg har fått et godt inntrykk og det virker å være en flott klubb, sier 24-åringen.

- Jeg håper det blir kontrakt med Tromsø IL, legger han til.

Annonse fra Eliteserien: