- I en veldig god situasjon

TIL er kun tre poeng bak bronse og fire poeng bak sølv i det sesongen er halvspilt. Runar Espejord tror TIL-fansen kan gå en veldig spennende høst i møte.

TIL-spissen scoret allerede etter syv minutter etter et glimrende angrep. Mushaga Bakenga flikket videre til Lasse Nilsen, som slo på tvers av feltet. På bakre stolpe dukket Runar Espejord og satte ballen i mål. 

- Det er en skikkelig spisscoring hvor Lasse slår den på bakre stolpe og det er bare å sette ballen i mål, sier Espejord.

Annonse:
Senere scoret også Simen Wangberg, og det sørget for at TIL vant 2-1 siden Odd nøyde seg med en nettkjenning.

- Det er selvfølgelig artig å score og selvsagt minst like artig å ta med seg tre poeng på en middels dag, sier Wangberg.

- Det er kanskje det som skiller det litt bedre lagene mot de mindre gode, er at man har ekstra flyt og får som fortjent over tid. Spillemessig har vi vært god i en periode bortsett fra de siste to kampene, hvor det har variert mer. Likevel får vi med oss tre poeng og det må vi ha om vi skal henge med i toppen. Det er opp til oss selv hvor lenge vi skal være med, men da må vi opp med prestasjonene fra de to siste kampene, legger han til.

- Må være stabile

Tre poeng gjorde at TIL nå har vunnet fem av de seks siste og har slått blant annet Odd, Rosenborg og Sarpsborg 08.

- Vi har kommet i en veldig god situasjon og om vi klarer å holde koken, så kan det bli en sinnssyk god høstsesong. Men det krever mye å holde prestasjonene stabilt over tid, men vi skal prøve så godt som overhodet mulig, slik at det blir artig de siste 15 kampene også, sier Espejord. 

- Man vil alltid ende øverst, men det tror jeg ikke er realistisk, men det er klart når vi vinner slike kamper som mot Odd, Sarpsborg 08 og Rosenborg, og om vi kan stabilisere oss på det nivået, og kanskje hevde oss enda mer, så har vi ambisjoner om å komme oss ut i Europa igjen, sier Gudmund Taksdal Kongshavn.

- Vi har en veldig god mentalitet i laget, som gjør at vi ikke tar av på noen som helst måte. Det handler om å gjøre gode prestasjoner. Og i morgen er det trening igjen, og det som har skjedd, har skjedd. Vi må forberede oss til en viktig kamp mot Rosenborg. Vi må evne å nullstille hele veien og være sulten på nye utfordringer. Det må ikke bli noe hvilepute når vi vinner noen kamper, legger han til. 

Proff

Det var ikke til å unngå at spørsmålene om proffliv kom til Espejord i mixed zone etter kampen. 

- Jeg har ikke gjort meg opp en eneste tanke rundt det. Jeg er kanskje den mest avslappa person i verden når det kommer til de tingene. Det får vi ta om noe skulle dukke opp. Eneste jeg bryr meg om er å komme på trening og spille fotball, sier TIL-spissen. 

- Det skal være rett og veldig fristende om jeg i det hele tatt skal vurdere det, legger han til. 

Stjele poeng

Lørdag møter TIL Rosenborg på Lerkendal før Gutan får en velfortjent ferie. 

- Vi er noe inni granskogen motivert for å dra dit og stjele tre poeng fra Rosenborg. Det hadde vært sinnsykt artig, sier Espejord.

I så fall vil TIL kun være ett poeng bak RBK etter 16 seirerunder. 

tcf71ad8
FEIRER: Simen Wangberg feirer scoringen sin med Mushaga Bakenga, Runar Espejord og Jostein Gundersen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixAnnonse fra Eliteserien: