Runar Espejord til Herenveen

Etter å ha bestått medisinsk test og blitt enig om de personlige betingelsene, har Runar Espejord signert en kontrakt på to og et halvt år med den nederlandske klubben SC Herenveen.

Annonse:

Etter at TIL og Herenveen ble enig om overgangssum, har Runar denne uken vært i Nederland og gjennomført medisinsk test samt fremforhandlet personlige betingelser. Han har nå signert en kontrakt på to og et halvt år. 

SC Herenveen spiller på Abe Lenstra Stadion og har en kapasitet på rundt 27000. Byen er også kjent for store skøyteløp. Klubben har vært i den nederlanske toppdivisjonen siden 1993. Det har vært en god del nordmenn som har representert klubben, deriblant Andrè Hanssen (fra Skjervøy), Martin Ødegård, Christian Grindheim og Tarik Elyounoussi. Også verdensstjerner som Ruud van Nistelrooy og Klaas-Jan Huntelaar har spilt for Herenveen. 

Direktør i Tromsø Idrettslag, Kristian Høydal, sier at det har vært god dialog med Herenveen angående Espejords overgang.

-Det har vært en ryddig prosess og vi har hatt en god dialog med Herenveen. De har fulgt Runar lenge og jeg har et inntrykk av at vi sender han til en fin klubb i en god liga. 

Høydal takker Espejord for det han har bidratt med i TIL.

-Runar er jo en ekte TIL-gutt som har spilt for oss siden han begynte å spille fotball som liten gutt. Han har gått gradene i klubben og nå tar han steget videre. Sportslig sett skulle vi gjerne beholdt Runar, men vi unner han denne muligheten. Hele TIL-familien takker Runar for hans tid i klubben og ønsker han lykke til med nye utfordringer. 

Lykke til i nederlandsk fotball, Runar! 

Veel succes!

Annonse fra Eliteserien: