Poengkongen fra Øksfjord

To målgivende og en scoring i kveld gjør at Magnus Andersen er TILs poengkonge så langt i sesongen.

Annonse:

Han har tre scoringer og fem målgivende og med det totalt åtte målpoeng. Det gjør at han har ett målpoeng mer enn Onni Valakari og to mer enn Robert Taylor. Han har også færre kamper med 20 (17 fra start/tre fra benken) enn Valakari (26/0) og Taylor (23/1). 

I dag viste 33-åringen seg fra en strålende side med to målgivende og en scoring. Han var nest sist både på 2-1-scoring til Valakari og 4-1-scoringen til Runar Espejord, mens han selv gjorde 3-1 etter et glimrende veggspill med Taylor som hælet ballen til Andersen før sistnevnte skjøt. Ranheims keeper reddet, men klarte ikke holde ballen som gikk opp i en bue og inn i mål. 

- Vi hadde en lang prat med Magnus før kampen, for han er en god til nettopp dette, å slå nøkkelpasninger og score mål. Og for en kamp han hadde i dag. Derfor spiller han der han spiller. Alle vet hvor god han er, men å ha en så flott og profesjonell person i laget er helt fantastisk. Vi vet vi kan stole 100 prosent på ham, sier trener Simo Valakari. 

- Artig å prege kamper

Andersen sto rett ved siden av Valakari i mixed zone da ordene til trenerne falt etter kampen. 

- Jeg setter veldig stor pris på det ordene der. Jeg har fått mye spilletid i det siste og det bare nyte det minuttene man får. Det er artig å være med på prege kamper. Jeg tar de utfordringene jeg får fra Simo og spiller der jeg får spille, men jeg liker meg best som indreløper, sier Andersen. 

Espejord jaget ballen og headet den, men ballen så ut til å være inne før Espejord traff den. 

- Jeg tar den inntil videre, sier Andersen. 

- Jeg tror jeg var for sen. Jeg prøvde meg, for jeg var målkåt, sier Espejord med et stort smil. 

- Gøy å komme inn

TIL-spissen kom inn like før pause da Fitim Azemi ble skadet. Skadeomfanget blir ikke klart for Azemi har fått tatt røntgen på UNN. 

Espejord måtte utpå uten oppvarming. Og bare ti minutter ut i andre omgang scoret han sitt fjerde mål for sesongen, der han gikk 40 meter med ballen før han driblet vekk en spiller og scoret via begge stolpene fra 14 meter. Så langt har han startet syv kamper og kommet inn i syv siden han har vært en del skadeplaget. 

- Det var tungt. Man kan varme opp så mye man vil, men de første dragene holder jeg på å daue uansett. Det var gøy å komme inn, for det var masse muligheter og sjanser utpå der. 

- Det var bare å gå og gå, men jeg hadde ingen på innsiden og kun Magnus på utsiden, så jeg tenkte at muligheten forsvinner litt om spilte ut til Magnus, så gikk heller inn og la den i det lengste hjørnet, legger Espejord til. 

For orden skyld, TIL vant kampen 4-2. 

Annonse fra Obos-ligaen: