Overvant frykten

Mushaga Bakenga trodde han kom til å drukne som 12-åring og har siden vært redd for det våte element. Under lagbygging på Arcos overvant trønderen frykten.

Annonse:

Tidligere denne uka møttes spillere og støtteapparat til lagbygging på Arcos. På øvelsesenteret på Skattøra fikk Gutan virkelig teste seg.

For en spiller ble det en svært spesiell ettermiddag. Mushaga Bakenga har en frykt for vann og kan ikke svømme. Og her skulle han kastes på havet, for å så bli reddet opp av vannet. 

- Det har alltid vært slik. På burdsdagen min da jeg var 12 år så var det noen som var lur og mente vi skulle feire på et badeland i Trondheim. Da holdt jeg på drunkne i noen bølger, det var vel ikke så lurt med tanke på at jeg ikke kunne svømme. Den episoden har sittet veldig i, sier Bakenga.


Betryggende

Så det er ikke vanskelig å forstå at han ikke hadde det så godt i timene før de dro til Arcos. 

 - Det var sykt nervepirrende, for jeg var utrolig nervøs. 

Men frykten ble overvunnet. 

- Det var betryggende å ha på seg drakten og kjenne på at jeg kunne flyte i vannet. Dessuten visste jeg jo at de ikke ville sende meg i døden. Men jeg skal innrømme at jeg kjente det veldig godt og at pulsen var veldig høy. 

- Selv om jeg var livredd, så visste jeg at dersom jeg klarte det, så var det noe jeg kom til å leve lenge på. Jeg var nok den lykkeliste mannen der da vi var ferdig. 

Bygge kultur

TIL-spissen har veldig sansen for at de gjør denne typen aktiviteter sammen. 

- Det var veldig bra, for vi hadde det utrolig artig. Det er viktig at vi gjør ting som dette sammen, for noen av oss sitter en del alene, mens andre er mye med sine familier, så det er viktig å gjøre ting i lag for å bygge kultur. 

Alle bilder tatt av Trond Steinar Albertsen:

Annonse fra Obos-ligaen: