Opprettet nettverk inn til Balkan

TIL har gjennom overgangen til Slobodan Vuk (27) fått opprettet kontakter med et nettverk som har svært god oversikt over spillerne i Balkan-området.

Det er ingen hemmelighet at landene på Balkan produserer mange spillere av veldig høyt nivå.

- Vi har opprett et nettverk som har veldig god oversikt over spillere i Slovenia, Bosnia, Serbia og Kroatia. Dette er noe vi kan dra godt nytte av i fremtiden, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

- Domzale er en av de beste utviklingsklubbene i Øst-Europa sammen med Dinamo Zagreb. Vi har også sett at FC København nesten konsekvent rekrutter fra den region siden det finnes så mange gode spillere der, legger han til.

Grundig jobb

Dette har kommet som et resultat av at TIL kjøpte den slovenske landslagsspissen Slobodan Vuk fra NK Domzale. 

ENIG: Slobodan Vuk og Bård Flovik tar hverandre i hendene etter at de har blitt enige. Foto: Tromsø IL
ENIG: Slobodan Vuk og Bård Flovik tar hverandre i hendene etter at de har blitt enige. Foto: Tromsø IL

En spiller TIL lenge har jaktet på og som nå har skrevet under på en treårsavtale.

- Vi har hatt en dialog med klubben og agenten siden begynnelsen av desember. Bård og Lars Petter så Domzale-Maribor, så vi har gjort en veldig grundig jobb med tanke på denne overgangen, sier Johansen. 

- Etter lang tids scouting mener vi at han vil komplementere stallen. Han kommer til å styrke laget og vil være en fin tilvekst, sier hovedtrener i TIL, Bård Flovik.

Gaven fra Mohn

Overgangen ble gjort mulig etter at Trond Mohn ga TIL en julegave på fem millioner kroner som var øremerket A-lagssatsingen. 

- Trond Mohns bidrag har gjort at vi fikk dette på plass, for det hadde ikke vært mulig uten hans hjelp. Hadde ikke han gitt gaven, så måtte vi ha søkt annen økonomisk hjelp om denne overgangen skulle blitt til. Vi hadde sett på spilleren før Mohn kom på banen, men gaven gjorde at vi kunne gå etter Vuk, sier Johansen.

- Det er vanskelig for oss å hente spillere som er under kontrakt, men det har blitt gjort en veldig god jobb slik vi klarte å dra dette i land, sier Flovik. 

- Gjøre oss bedre

Vuk ble nylig tatt ut på det slovenske landslaget og er for tiden i Abu Dhabi hvor de skal spille mot Saudi-Arabia og Finland. Han slutter seg til Gutan i midten av januar. 

- Han er en fin type som vil forsterke laget. Han vil også bidra til å heve de som allerede er her. Han er en målscorer, ivrig spiller, løper mye, god til å komme til sjanser, god i presset og han vil komplementere de spillere vi har. Han skal gjøre oss bedre, sier Flovik.

Annonse fra Eliteserien: