- Min tøffeste oppkjøring

Tre uker inn i oppkjøringen innrømmer Juha Pirinen at det knallharde treningsregimet til Simo Valakari tar på.

Annonse:

Den finske landslagsspilleren, med en fortid i den regjerende finske seriemesteren HJK Helsinki, har fått kjenne på tre uker med mye og hard trening i TIL.

- Dette er uten tvil den tøffeste oppkjøringen jeg har vært med på, både fysisk og mentalt. Det har vært 21 veldig tunge dager, men heldigvis er mye av den løpingen vi har gjort, blitt gjort med ball. Det er mye mer morsomt, sier Pirinien. 

- Det har ikke vært noen dager fri, så det tar på. Men det kommer til å gjøre utrolig godt senere i sesongen, legger han til.

Rød tråd

Romkamerat Simen Wangberg er enig at det har vært tungt så langt i år. 

- Jeg var ikke med oppkjøringen i fjor, men den er helt klart tøff. Men så er alt med ball og det er en rød tråd i alt vi gjør, så det føles veldig rett det i måten vi trener og jobber på, så det er lett å motivere seg når det det er ekstra tungt. Vi vil få det tilbake senere i år, sier TILs kaptein. 

- Det har vært en bra oppkjøring. Vi har hatt en litt lenger ferie enn det vi bruker å ha, men folk har kommet tilbake i god form. Vi har fått spilt mye fotball og begynner å fotballfysikken på plass, og det er godt, legger han til.

Trener Simo Valakari forstår at spillerne syns det har vært tøft og tungt.

- Vi har trent hardere i år enn i fjor og intensiteten har vært høyere i år også. Fotballen utvikler seg og vi har analysert hva vi må bli bedre på og derfor jobber vi som vi gjør. 

God dynamikk

Treneren liker det han har sett i spillergruppa så langt.

- Jeg har følt at dynamikken i gruppa er annerledes nå enn det den har vært tidligere. Jeg er utrolig godt fornøyd med den jobbingen som har blitt gjort på treningene. Vi har mistet noen gode spillere, men flere har sett at det nå finnes muligheter for dem og de har tatt opp kampen for å vise at de fortjener en mulighet også. Det er fortsatt tidlig i oppkjøringen, men du må starte et sted og guttene har virkelig vist at de ønsker å bidra sterkt i år. De unge spillerne pusher de etablerte mye mer i år. Det er en veldig god og sunn konkurranse i laget og det er ikke tvil om at disse spillerne har en indre drive om å gjøre det veldig bra i Eliteserien, sier Valakari. 

- Det er som som han sier, når vi mister en del folk, så blir det kamp om plassene. Og det fører til at alle er skjerpet og viser seg frem på trening. Alle er her for å kjempe om en plass og det er fordelaktig for laget. Det er ikke tvil om at vi har mange gode og sultne spillerne her nå, som har lyst å vise seg frem i Eliteseiren i år. 

- Så det ser veldig bra ut, legger han til. 

Kent-Are Antonsen fortalte på til.no i går at han har aldri opplevd så bra trøkk på treningene på sine syv år i klubben. Gå inn og les saken her.

 Kamp i morgen

I morgen avsluttes treningsoppholdet i Tyrkia med kamp mot den slovakiske serieleder Slovan Bratislava. 

- Det er normalt at spillerne vil være slitne, men det er slik i alle kampene i oppkjøringen. Det er ingen som har friske bein, men kampdag er det aller viktigste dagen i uka og jeg regner med at folk likevel viser seg frem. Vi kommer nok til å dele opp en del spilletid i denne kampen, sier Valakari. 

Kampen spilles kl. 14 norsk tid og vises på både Nordlys og iTromsø. 

Annonse fra Eliteserien: