Signert for Gutan

Oliver Kjærgaard (19) har skrevet under på en kontrakt som gjør at han er TIL-spiller de neste tre årene.

Den danske U20-landslagsspilleren prøvespilte for TIL i Marbella og gjorde sine saker så bra at TIL har nå hentet midtbanespilleren til Tromsø.

- Dette er en god spiller for oss, som passer inn i vår filosofi og måte å gjøre ting på. Det som er et godt signal internt for våre unggutter og også ellers i Norge, er at vi signerer en dansk u-landslagsspiller, som også har vært kaptein og som har et enormt potensial, som vi skal utvikle videre. Det blir veldig spennende, sier sportssjef Svein-Morten Johansen. 

- Det er mange som legger merke til TIL nå fordi vi er offensive med å utvikle spillere. Jeg har flere signaler fra agenter rundt i Norge og ellers som vil ha unge spillere til oss, fordi vi tar tak i deres utvikling, legger han til.

Avtale med Lyngby

Kjærgaard ble fristilt av den danske klubben Lyngby da han ikke fikk utbetalt lønn. TIL har fått på plass en avtale med Lyngby, noe som betyr at TIL ikke betaler utdanningskompensasjon for 19-åringen. En slik kompensasjon ville ha veltet overgangen. 

Annonse:
- Vi har gjennom dialog med Lyngby fått til en klubbavtale. Vi er veldig glad for at den dialogen har funnet sted og at vi har fått til en avklaring og så slipper vi å tenke på at det kan komme en FIFA-sak rundt dette spørsmålet. 

- Det har vært viktig og helt avgjørende at vi fikk en slik avtale på plass, legger Johansen til.

- Føles veldig bra

Kjærgaard kommer til Tromsø søndag.

- Det føles veldig bra å ha fått signert for Tromsø. Jeg hadde en veldig flott uke i Marbella med laget, fikk spilt et par kamper og jeg liker hvordan lag skal spille og hvordan de trener, sier Kjærgaard. 

- Jeg er sikker på at jeg kommer til å utvikle meg videre i Tromsø, så dette kommer til å bli veldig bra for meg. Det skal bli godt å komme i gang og jeg ser frem til å få bidra på banen, legger han til. 

Annonse fra Eliteserien: