Nye tiltak etter bestemmelsen fra Statsministeren

TIL tar konsekvensen av bestemmelsen fra Statsministeren om at alle som har vært i utlandet skal automatisk i karantene i 14 dager etter hjemkomst.

Annonse:

TIL tar konsekvensen av bestemmelsen fra Startsministeren om at alle som har vært i utlandet skal automatisk i karantene i 14 dager etter hjemkomst. TIL kom hjem fra Marbella 02.03.20, noe som betyr at alle som deltok på denne samlingen er i karantene til og med 16.03.20. Dette gjelder også trenere og støtteapparat samt andre som deltok på turen.

Tiltak ved hjemmekarantene (hentet fra FHI.no)

Personer som er i hjemmekarantene kan gå ut av eget hjem, men bør unngå nær kontakt med andre. Det omfatter å: 

  • ikke gå på jobb eller skole 
  • unngå reiser og ikke ta offentlig transport 
  • unngå andre steder der man lett kommer nær andre 

Så lenge ingen i husstanden har symptomer på covid-19, anses de ikke å utgjøre en risiko for smitte. Det er derfor ikke nødvendig for helsepersonell å følge spesielle råd for beskyttelse ut over håndhygiene og andre grunnleggende smitteverntiltak.   

Det er viktig at personer som er i hjemmekarantene og helsepersonell som er i kontakt med disse er årvåkne på om nærkontakten utvikler symptomer på luftveisinfeksjon. I så fall defineres personen som mistenkt tilfelle. Da skal smitteverntiltak som ved hjemmeisolering følges, og lege må kontaktes for videre vurdering og testing for covid-19.   

Annonse fra Obos-ligaen: