Nye kontrakter for akademitrenere

Mikael Raimo Johnsen (27) og Christian Jensvold Markussen (26) har skrevet under på nye avtaler med TIL-akademiet.

Annonse:

Begge avtalene har ett års varighet. Raimo Johnsen har fem år bak seg om trener i TIL-systemet, mens Jensvold Markussen har tre år i TIL-systemet. 

- Jeg skal ha hovedansvaret for TIL C samt at jeg skal være med å bidra på TIL-skolen. Personlig er jeg sykt glad for det, siden jeg får jobbe med de mest talentfulle 16-åringene i Tromsø, Troms og hele Nord-Norge. Jeg er også sikker på at om jeg gjør en god jobb, så får jeg være med videre også etter neste sesong, sier Raimo Johnsen.

- For meg er det litt surrealistisk, for jeg husker den utrolige følelsen da jeg fikk min første kontrakt for tre år siden. Man blir nesten litt målløs over at man jobber med fotball i TIL, sier Jensvold Markussen.  

Tette bånd

Begge stortrives i klubben og på akademiet. 

- Det å utvikle unge spillere er noe av det artigste og mest givende som finnes. Det å kunne påvirke dem til å bli bedre, både som fotballspillere og personer, er en utrolig flott reise å være med på. Om vi taper eller vinner en kamp 2-0 betyr ikke så mye, det viktigste er at spillerne får erfaring og lærer slik de blir bedre.  Jeg mener jeg er flink til det og det betyr i grunnen alt for meg, sier Raimo Johnsen. 

- Jeg trener de yngste guttene i TIL D og syns det er utrolig artig. Det er en fantastisk gjeng som kun tenker på fotball og det finnes ikke en bedre jobb. Jeg er heldig som får jobbe så tett på flott ungdom som følger drømmen sin. For dem, er jeg er av de viktigste for at de skal nå drømmene sine, sier Jensvold Markussen.

De begge priser de tette båndene opp til A-lagets støtteapparat. 

- Det beste med å jobbe i en toppklubb, er at det er så bra miljø for å lære nye ting og være med å diskutere der det er lov å være uenig. Se kamper og se hva andre trenere å gjøre, sier Raimo Johnsen. 

- Jeg tror at vi er en av de beste klubbene på samarbeid mellom akamdiet og A-laget, for vi er omtrent vegg i vegg med dem og vi får alltid innspill om vi ønsker det, sier Jensvold Markussen. 

Fremtiden

De har foreløpig litt forskjellige tanker når det kommer til fremtiden. 

- Jeg har to mål. Det ene er å jobbe som fotballtrener hele livet og det andre er å være i et A-lagsteam i Norge, Sverige, Danmark eller et sted i Europa før jeg er 40 år, sier Raimo Johnsen.

- Jeg er ekstremt fornøyd der jeg er nå, så får vi ta det litt som det kommer, sier Jensvold Markussen. 

Annonse fra Obos-ligaen: