Ny maskot på plass

Isberget har kjøpt ny maskot som blir en del av TIL-familien. Men han mangler navn og barneskolene i Tromsø skal nå konkurrere om å finne et passende navn.

Isberget har gått med planene i lang tid. 

- Vi har jobbet med saken i to-tre år og søkt mye på nett. Vi fant noen rimelige versjoner, men vi ville ha noe skikkelig. Da vi fant denne, så visste vi at vi fikk en med god kvalitet. Jeg syns den er flottere i virkeligheten enn hva jeg så på bildene, sier Morten Svendsen i Isberget. 

- Ungene vil elske han

Selv om Isberget har kjøpt inn maskoten, så er det mange flere som kommer til å få glede av den.

- Selvsagt er dette noe vi gjør for hele TIL-familien, sier leder i Isberget, Alf Edvard Masternes.

- Det handler om å knytte bånd mellom TIL, Isberget og resten av supporterne. Jeg tror dette kommer til å bli veldig bra, sier Svendsen. 

- Vi er sikre på at ungene vil elske han av hele sitt hjerte.

— Alf Edvard Masternes
Det skal kunne brukes i mange sammenhenger.

- Tanken er at vi skal ha en maskot som skal heie på Gutan på alle kampene. Han kan brukes på besøk i barnehager, skoler og på barneavdelingen på UNN samt i andre sammenhenger som passer. Og det kan være at han også brukes på andre kamper også, sier Masternes.

- Vi er sikre på at ungene vil elske han av hele sitt hjerte, legger han til. 

- Fantastisk initiativ

I TIL hilser de tiltaket fra Isberget hjertelig velkommen. 

Annonse:
- Det er fantastisk initiativ av Isberget og vi har lenge ønsket oss en maskot. Det viser hvordan supporterklubbene og TIL kan samarbeide, og vi setter stor pris på at Isberget har gått til innkjøp av en slik maskot. Han har vært savnet i mange sammenhenger og vi kommer også til å bruke han i Fanzone og ellers i forbindelse med kamper. Dessuten vil han kunne brukes i andre sammenhenger hvor det vil være passende, sier arrangementssjef i TIL, Cecilie Nøstvik. 

- Han er utrolig søt, ser både snill og barsk ut, så det er mange som kommer til å bli glad i han, legger hun til. 

Allerede søndag vil han være på plass i Fanzone. Så da kan du møte maskoten og ta bilder sammen med han.

Navnekonkurranse

Men han mangler et navn. Og alle klassene i barneskolene i Tromsø skal være med i en konkurranse hvor en jury bestemmer hva som er det beste navnet. Der sitter blant annet TIL-spiller Hans Norbye.

- Vi har flotte premier til den klassen som vinner. De får invitere med seg alle på skolen sin til TIL-Vålerenga 3. juni, de får både en signert TIL-drakt og en signert TIL-ball, de blir fadder til maskoten og så får de 3.000 kroner til skoleklassen din, sier Masternes. 

- Vi ønsker å engasjere så mange som mulig i barneskolene i Tromsø, så vi er spent på forslagene som kommer inn, sier Nøstvik. 

Informasjon om konkurransen er sendt ut til skolene. 

Annonse fra Eliteserien: