Ny kontrakt for Runar

Runar Espejord (21) har skrevet under på en ny kontrakt som gjør at han blir TIL-spiller ut 2020-sesongen.

Spissen hadde en kontrakt med varighet ut 2018, men har nå skrevet under på en ny kontrakt som gjør at han er TIL-spiller de neste fire sesongene.

- Det er veldig hyggelig og et tegn på at jeg er ønsket og blir satset på i TIL. Det viser at jeg har gjort noe riktig og at jeg har fått vist frem litt av de kvalitetene jeg har, sier Espejord.

- Det er en trygghet at man har en arbeidsplass å forholde seg til over en så lang periode. Jeg har lyst å bidra i mange år for TIL, og gjør jeg sakene mine godt, så kan det hende at det dukker opp andre ting, legger han til. 

Tok steg

I TIL var man aldri i tvil om at man ønsket å forlenge med Espejord. 

- Det er viktig med tanke på den profilen vi har og det vi ønsker å skape over tid. Derfor var det naturlig for oss å gå i dialog med Runar selv om han er skadet. Målet vårt inn mot 2020 er at vi skal ha et kjempesterkt lag og ha attraktive salgsobjekter i stallen, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

Annonse:
- Vi la selvfølgelig merke til de stegene Runar tok i vinter og vi er veldig klar over det potensial som han innehar. Det var også veldig spennende å se den rollen han har tatt i stallen. Det lover veldig bra for klubben og da vet han hva vi forventer innenfor denne kontraktsperioden, legger han til. 

For TIL er det også viktig å få lange kontrakter på de unge talentene i klubben. 

- Vi ønsker å ha kontroll på den generasjonen av spillere. Men samtidig vil vi ikke hindre dem i å ta steget ut om de får muligheten, men det handler om at klubben har gjort en stor og lang jobb med guttene, og da ønsker vi at kontraktene også gjenspeiler dette, sier Johansen. 

Skade

Espejord er for tiden satt på sidelinjen etter å ha nylig blitt operert etter blitt skadet i ankelen i U21-landskamp for Norge. 

- Det blir fem uker til jeg er i fotballsko igjen om jeg får gjort et godt stykke arbeid før den tid. Det betyr ikke at jeg er med på en hel økt, men at jeg er i fotballsko og får begynne å slå pasninger og slike ting, sier 21-åringen. 

Annonse fra Eliteserien: