Til topps i Norway Cup

Utrolig nok gikk ble både TIL og IFK Göteborg vinnere av Norway Cup da det ble 3-3 i finalen.

Først spilte de 1-1 i gruppespillet og de tok lagene fikk nok en sjansene til å vise hvem som var best i 14-årsklassen da de møttes i finalen. 

Ettter ordinær tid sto det 3-3 i en dramatisk finale og det måtte 2x5 minutter Golden Goal til for å kåre en vinner, men selv om TIL var nærmest maktet ingen av lagene å score. 

Det er ikke straffesparkkonkurranse, så dermed ble begge lagene kåret som vinner. Kanskje greit når ingen av lagene klarte å slå det andre i to kamper og 90 minutters spill til sammen. 

En utrolig stor prestasjon av jentene som vinner verdens største fotballturnering. De har tidligere i sommer også vunnet verdens femte største turnering, Piteå Summer Games. 

Det er første gang på 25 år at et lag fra klubben vinner Norway Cup. 

Sjokkåpning

IFK sjokkåpnet og tok ledelsen etter bare vel 20 sekunder på et langskudd. 

De økte ledelsen til 2-0 tre minutter senere på et skudd fra 14 meter. 

Men TIL slo tilbake. 

Først satte Emna Johansen inn 1-2 ved et velplassert skudd fra 16 meter. Det gjorde at håpet om seier ble tent. 

Deretter var det Ina Birkelund som gjorde 2-2 etter en corner. Hun pirket ballen over streken fra to meter etter mye klabb og babb i feltet. Dermed var lagene like langt.

Snuoperasjon

Ti minutter ut i andre omgang scoret Ina nok en gang. Ballen ble slått opp i 16-meteren, Andrea Birkelund headet ballen til søster Ina som satte ballen sikkert i det tomme buret. 3-2 til TIL.  

Annonse:
Fem minutter før slutt sto det plutselig 3-3. En svensk angriper skjøt fra skrå vinkel og keeper reddet forsøket, men klarte ikke holde ballen og den spratt på innsiden av streken og det ble dømt mål. 

Dermed ble 2x5 minutter Golden Goal. Allerede før minuttet var spilt var Ina nær på score, men keeperen reddet forsøket. 

Med tre minutter igjen av andre ekstra omgang fikk TIL frispark fra 17 meter. Johansen satte ballen like utenfor stolpen. 

Annonse fra Eliteserien: