Nordsteien ansatt som trenerutvikler

Trond Nordsteien har en lang og imponerende fotball-CV som trener og spillerutvikler på toppnivå. Nå blir han trenerutvikler i utviklingsavdelingen i TIL.

Nordsteien har blant annet vært spillerutvikler i RBK, hovedtrener i både Ranheim og Trondheims-Ørn, assistenttrener for både kvinnelandslaget og fem forskjellige aldersbestemte landslag for gutter.

- Vi har fått Trond på plass og det er vi ufattelig godt fornøyd med. Vi bare gleder oss til fortsettelsen og samtalene med han så langt har vært veldig inspirerende, sier leder for utviklingsavdelingen i TIL, Truls Jenssen. 

- Det var to andre som jeg snakket med som hadde gode CV'er, men Trond sin CV er utrolig sterk med masse god erfaring fra treneryrket. Han holder på UEFA A-kurs og er i støtet i forhold til trenerutvikling. Med den bakgrunnen han har, så er dette perfekt for utviklingsavdelingen i TIL, legger han til. 

Nysgjerrig

Nordsteien var klar for å bruke kompetansen sin på et nytt felt, og derfor takket han ja til TIL.

- Jeg har lyst å gjøre noe annet i fotballen enn å være hovedtrener og jeg har jeg lyst å jobbe med unge trenere som vil opp og frem. Jeg ble veldig nysgjerrig da jeg snakket med Truls Jenssen første gangen, for jeg fikk innblikk i strategiplanen til TIL hvor det står at de ønsker å bygge på egenutviklede spillere og at dette hang sammen med å utvikle trenere, sier Nordsteien.

- Å få lov å jobbe i en flott klubb i et helt nytt miljø og få bruke min erfaring og kompetanse for å hjelpe nye trenere til å ta nye steg, er utrolig motiverende, legger han til. 

Annonse:
Han gleder seg til å få brukt kunnskapen sin i et helt nytt miljø.

- Jeg er utrolig glad for at jeg har fått denne sjansen. Så syns jeg det er motiverende å teste ut det jeg står for og det jeg selv mene jeg kan. Jeg kommer til miljø hvor jeg ikke kjenner noen, og det er alltid greit å prestere i trygge omgivelser, men jeg syns det er kult å prøve seg hvor man er ny og ikke kjenner noen.  

- Blant de første

TIL er i førersetet i norsk fotball når det kommer til en slik ansettelse.

- Dette er det første året man innfører en slik stilling i Norge og vi er blant de første klubbene som ansetter en trenerutvikler, sier Jenssen. 

- Nå gjør vi som klubber ute i Europa, som har skjønt for lenge siden at trenerne er utrolig viktig om vi skal utvikle gode spillere. Vi håper med dette å få en trener som er på trenerne våre daglig og som påvirker både på detaljnivå og romsligheten som det er å være trener. At du behersker flere ting, som å forholde seg til foreldre og diverse problemer spillere kan ha. Vi har mange gode trenere i TIL, og de er nysgjerrige og har lyst til å bli bedre, legger han til. 

- Best mulige trenere

Nå har TIL nådd en ambisjon om å ansette en trener som jobber internt i klubben og en som jobber ut mot andre klubber i kretsen (trenerløftet).

- Vi har en utviklingsavdeling hvor vi ønsker å få best mulig spillere ut av systemet og da vet vi at vi trenger å ha best mulig trenere. Før denne sesongen startet hadde vi en ambisjon om å få en som er innad i klubben og en som er ut mot klubbene i kretsen. Dette har vi nå fått til, sier Jenssen.

Finanseringen kommer utenfra.

- Det har skjedd gjennom midler fra Norsk Toppfotball, for vi regner med at vi får tre stjerner i akademiklassifiseringen og da får vi dekket inn denne stillingen. 

Annonse fra Eliteserien: