Nord mot sør

Selv om gradestokken endelig har begynt å krype oppover mot 20 grader, så ikke det ut til å prege de syv år gamle guttene som møttes på Bjerkakerbanen i går.

Det har vært kaldt, surt, grått og mye snø de siste månedene. Og derfor var varmen som kom denne uka veldig kjærkommen for de fleste. 

Annonse:
Kanskje litt uvant for mange, for et par foreldre på sidelinjen mente det var litt for varmt i solsteken... Men det kunne man ikke se på de unge guttene som jaget lærkula.

Innsatsen, og ikke minst humøret på topp, da Tromsø G2010 Fagereng Rød fra den sørlige den av Tromsøya møtte Hamna G7 Grønn fra nordenden. 

- Det viktigste er at ungene har det veldig gøy. Fokus er at kameratgjengen skal ha det moro sammen. Alle skal være med og alle skal ha det gøy, det er målet, sier trener for Tromsø G2010 Fagereng Rød, André Engesland. 

- Se på gleden

Det var ingen tvil om at alle utpå den grønne matta hadde det gøy. Og noen ganger jublet de skikkelig for en scoring, andre ganger var det nok å sette frem brystkassa. Like stolt var de hver eneste gang.

Og det var fantastisk å se at mange av barna som ikke scoret, jublet ofte mye mer enn målscoreren. Lagånden var i fokus. 

- Det gir utrolig mye å se den gleden barna har når de spiller fotball. Vi er også veldig bevisst på at det er et lagspill og at vi skal ha det hyggelig sammen. Vi samles også etter kampene hvor vi spiser frukt og snakker om kampen, sier Hamna-trener Sandra Stavem.

Ukas kamp

  • - Hver uke hvor barnefotballen ruller skal til.no ha en sak fra en kamp.

  • - Vi plukker ut et nytt lag hver uke fra yngres avdeling i TIL.

  • - Det blir intervju. Noen ganger med trenere og andre ganger med spillere.

  • - Vi kommer også til å snakke med motstandere og ta bilder der de også er i fokus.

  • - Vi vil ha en stor bildeserie i hver sak.

- Givende

TIL-laget er helt nytt og kampen mot Hamna var deres tredje for sesongen. 

- Vi begynte i fjor høst med dette laget. Det er gutter fra 1A og 1B fra Fagereng Skole. Det er et foreldredrevet lag og vi er tre trenere som deler på jobben, sier Engesland. 

- Det er veldig utfordrende, gøy og givende. Vi blir også kjent med både foreldrene og barna på en annen arena, legger han til.

Mikser med spillerne

Motstanderen fra Hamna har holdt på litt lenger.

 - Vi startet opp som barnehagelag som det første i klubben. Det er spillere fra både Hamna og Solneset, og til hver kamp så mikser vi med ulike spillere. Vi har 21 spillere totalt som har spilt sammen i to år, sier Stavem.

- Det at vi bytter spillere hver kamp gjør at forskjellige spillere og foreldre får møtes og bli kjent. De møtes også på tvers av skolene og da slipper vi skillet mellom dem. Dette er noe vi har hatt veldig positiv erfaring med i Hamna, legger hun til. 

Annonse fra Eliteserien: