- Vi har mye å spille for

Trener Simo Valakari irriterer seg over de som mener TIL ikke har noe mer å spille for å årets eliteserie.

Gutan er nummer åtte med 33 poeng som betyr at de dermed har berget plassen. Det har gjort at mange den siste uka har påstått at klubben ikke har noe mer å spille for. 

- Jeg har sett at folk sier og skriver at sesongen er over, og det hater jeg. Det er sinnsykt å påstå det, for den er langt fra over. Vi har mye å spille for, både for fansen og klubben, sier en småirritert Valakari. 

- Vi har mange store kamper igjen. Hver kamp er en mulighet til å bli enda bedre og det er en enorm forskjell på å bli nummer fem eller 10, og det føler både jeg og spillerne, legger han til. 

Mye penger på spill

Det gjenstår seks kamper og det skal utdeles 18 poeng til. 

- Vi vil oppover på tabellen, for vi ønsker å gjøre det best mulig. Vi møter Kristiansund, som er rett bak oss. De har selvsagt like mye å spille for, for de vil forbi oss på tabellen. 

Annonse:
Akkurat nå er søndagens bortemotstander kun to poeng bak Gutan. Ser man oppover på tabellen, er Ranheim på 5. plass, kun fem poeng foran TIL. Skulle TIL avslutte sesongen på et bra vis og bli nummer fem, betyr det mye økonomisk. Over én millioner kroner er forskjellen mellom å bli nummer fem og åtte. 

- For en klubb som TIL, så betyr de pengene veldig mye. Det er klart vi skal prøve å bli best mulig i årets sesong, sier TILs trener.

- Vi så også hvor mye det betydde for spillere i fjor å dra med seg en god sesongavslutning inn i årets sesong. Så vi skal kjempe om hvert et eneste poeng hele veien inn, legger han til. 

Imponert

Kristiansund var det første laget til å få seg med poeng fra Alfheim i år, da de klarte 0-0 i TILs fjerde hjemmekamp. 

- Jeg er imponert over hvordan har spilt, for de kan spille fotball. De kan spille ballbesittende, de kan spille direkte og de kan kontre. Det blir et møte med en intim stadion og mye folk, så jeg gleder meg. 

- Vi går som alltid for tre poeng. Tre poeng betyr så mye i denne serien for det kan endre mye på tabellen, legger han til. 

Annonse fra Eliteserien: