- Når det er fullsatt gir det ekstra energi

For fjerde gang på de siste fem sesongene kan kontrakten i Eliteserien berges i den siste hjemmekampen til Gutan og nå ber Magnus Andersen folk fylle stadion.

Annonse:

En ting er klikende klart. Gutan vet å gjøre det spennende i siste hjemmekamp. Og årets sesong er ikke noe unntak.

  • 2015: Slår Bodø/Glimt 3-1 i siste hjemmekamp i runde 29 og berger plassen.
  • 2016: Slår Odd 3-1 i siste hjemmekamp i runde 30 og berger plassen.
  • 2017: Slår Haugesund 2-0 i siste hjemmekamp i runde 29 og berger plassen. 
FEIRER: Bård Flovik, Magnus Andersen og Hans Norbye etter TIL-Odd i 2016. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FEIRER: Bård Flovik, Magnus Andersen og Hans Norbye etter TIL-Odd i 2016. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

I morgen er det siste hjemmekamp i runde 30 og seier vil betyr at TIL berger plassen. 

Flere av spillere har vært med i alle disse sesongene og en av dem er Magnus Andersen, som har vært i TIL siden 2011. 

- Jeg har vært med på mye i TIL, men dette er kanskje den viktigste kampen av dem alle. Det handler om å unngå nedrykk og få spille i Eliteserien i jubileumssesongen, sier Andersen. 

- Vi må ha hodet på rett plass og være klar for å gjøre jobben som må til. Det virker som guttene har vært påskrudd på trening og gjort jobben i uka som har vært. Det har også vært god stemning selv om det er en veldig viktig kamp som venter, legger han til.

Vil ha fullt trøkk

Uansett hvor man vrir og vender seg i Tromsø by, så snakker de fleste om kampen søndag. 

- Man skulle kanskje tro at man blir preget, men det har vært en fin ro hele uka. Guttene har hatt rett fokus og vi må tenke arbeidsoppgaver. Skulle vi tenkt på hva som kan skje og i de baner, så blir det feil fokus og da blir man fort anspent og knytt, sier 33-åringen. 

Stabæk er motstander. Formlaget i Eliteserien har 4-3-0 på de siste syv og vunnet de tre siste. De ligger trygt forankret på en 8. plass.

TIL har vært gode hjemme i det siste og tatt syv av ni poeng på de tre siste, og spilte en solid bortekamp mot Odd der det utrolig nok ble 1-2-tap etter at Gutan brente masse store sjanser.

- Seier er det eneste som er aktuelt og alle er innstilt på det. Det betyr så ufattelig mye at vi vinner for alle med hjertet i TIL og derfor er det så utrolig viktig at så mange som mulig kommer. Det betyr så mye å ha fullt trøkk og jeg har spilt en haug med kamper her og når det er fullsatt, så gir det ekstra energi. Folk tror kanskje ikke det er så viktig, men det betyr enormt mye. Man skal aldri undervurdere kraften fra hjemmepublikummet, sier midtbanespilleren. 

Drama

Det er hele seks lag med i nedrykksstriden i år når det gjenstår en kamp. Og teorisk sett kan alle ende opp på samme poengsum. 

K P
0 Stjørdals-Blink 0 0
0 Strømmen 0 0
0 Tromsø 0 0
0 Ullensaker/Kisa 0 0
Uansett så blir det sykt spennende søndag fra kl.18:00.

- Det har aldri vært et så vanvittig drama der så mange lag kan rykke ned. Det er ufattelig tight. Det er mange lag som er shaky og heldigvis spiller vi hjemmekamp og mange andre har tøffe bortekamp. 

Det er meldt mye snø i helgen, men inn mot kampen skal det roe seg. Uansett vær, så preller det av.

- Jeg vet at de lagene som kommer opp hit liker dårlig det været som kan være her i Tromsø. Vi vet hva som kan komme og det er vi forberedt på. Det kan bli et vanvittig oppgjør om det blir snøkaos. 

Annonse fra Obos-ligaen: