Klart for fotballfest i idylliske Bleik

I helgen vil både TIL og Bodø/Glimt sette farge på lokalsamfunnet når Sportsklubben Høken arrangerer treningskamp og fotballskole.

Annonse:

De to nordnorske toppklubbene skal spille treningskamp på Bleik stadion en uke før høstsesongen starter. 

- Det er enormt stort for hele Andøya, Vesterålen og Hålogaland at de to eliteserielagene for andre gang på tre år velger å legge denne kampen til oss på Bleik, sier leder i Sportsklubben Høken, Stein Hansen.

- Helt spesielt er det denne gangen siden kampen også markerer Hålogaland Fotballkrets sitt 100-årsjubileum og samtidig markerer Nordland Idrettskrets sitt 100-årsjubileum. Å få begge klubbene tilbake hit gir et kvalitetsstempel til oss som arrangør, og vi legger ned en gjennomstrukturert innsats for å identifisere alle prosesser som skal kvalitetssikres og sørge for gode opplevelser til alle som er med på fotballfesten hele fire dager til ende, legger han til.

- Tusenvis av timer

Det er mye som skal skje de neste dagene. 

- Vi starter opp med Høkens TINE Fotballskole i morgen, fredag er det TIL-trening og fotballskole m/photosession hvor TIL stiller som instruktører og middag på Thon Andrikken. Lørdag er det TIL-trening, fotballskole med diplomutdeling hvor TIL stiller som instruktører, det blir puffin safari for TIL og sea safari for Glimt før det blir middag på Thon Andrikken.

- Søndag er det Slaget om Nord-Norge med avspark klokka 12:30 på Bleik Stadion. Alle elevene på fotballskolen defilerer ut sammen med TIL og Glimt før avsparket, legger Hansen til.

Det sier seg selv at det ligger mange timer og mye arbeid bak arrangementet. 

- Det er årets klart største arrangement. Vi har nå ni forskjellige underkomiteer og over 50 personer i arbeid for å skape en minneverdig og historisk opplevelse for de aller minste og helt opp til våre høyt respekterte "Gamle", de som står for vettet og livserfaringen i landsbyen Bleik, sier Hansen med et lurt smil.

- Vi har egentlig jobbet med dette helt siden forrige Slaget om Nord-Norge ble utkjempet her på Bleik 25. juni 2016. Vi har møysommelig forbedret og forsterket infrastrukturen på og rundt Bleik Stadion helt siden den gang. Så det er snakk om tusenvis av frivillige timer og tusenvis av kroner som er investert for å gi en topp opplevelse.

- Inspirerende historie

Hansen er klar på hvorfor det er viktig for en så liten klubben som Sportsklubben Høken å ta på seg en slik oppgave. 

- Vi har dette arrangementet for at våre aller minste skal få oppleve sine idoler fra TV-skjermen i levende live, og for at de skal gå og spille på samme arena som dem. Opplevelsen for våre aller minste er det viktigste som skjer hele helga for oss, men samtidig har vi et klart fokus på at TIL og Glimt skal få optimale treningsforhold og få et spillerutviklende opphold her på Andøya.

- Vår egen Lasse Nilsen kommer også heim til Bleik, En utrolig inspirerende historie om en kjapp og teknisk spiller fra "ballbinge-generasjonen" som selv deltok som elev på Høkens Fotballskole mange ganger og som nå returnerer som spiller på TIL. Vi er veldig stolte av Lasse og de verdiene som han og TIL står for, legger Hansen til. 

Annonse fra Obos-ligaen: