"MP" blir historisk

Morten Pedersen har skrevet under på en kontrakt som gjør at han blir Tromsø ILs første utviklingsleder for jente- og kvinnesatsingen i klubben.

TIL har tatt ett nytt steg på veien i satsingen på jenter og kvinner i klubben.

I dag har Morten Pedersen blitt ansatt i en helt ny stilling, som utviklingsleder for jente- og kvinnesatsingen.

- Styret er veldig godt fornøyd med å ha "MP" på plass. Dette er en fin julegave til jentene som skal satse på fotball i klubben. Vi tar satsingen på alvor og vi er veldig sikker på at han er rett mann, sier styreleder i TIL, Stig Bjørklund. 

- Veldig spennende

Morten Pedersen har en lang fartstid bak seg som både spiller og trener på både internasjonalt og nasjonalt nivå. 

Annonse:
Nå er det jentene i TIL som skal dra nytte av hans erfaring og kunnskap. 

- Jeg gleder meg veldig å sette i gang. Det som er bra er at det er en løype som ikke er gått opp, så det kommer til å bli veldig spennende. Jeg har vært med som trener for jentene mine som er i TIL, så jeg har holdt på med jentefotball i mange år. Jeg har sett at det er mange gode spillere i klubben og det er mange av dem som har lyst til å bli god, sier Pedersen.

- Det er et enormt potensial på jentesiden i både Tromsø og landsdelen. Vi kan på sikt bli et flaggskip på kvinnesiden også, og det tror jeg vil være vinn-vinn for alle, legger han til.

Samfunnsengasjement

Han skal ha en delt stilling i klubben. Fortsatt skal Pedersen ha ansvaret for samfunnsengasjementet, noe som utgjør 60 prosent av stillingen.

- Det er en kombinert stilling, så han skal også jobbe med samfunnsengasjement og de fotballrelaterte aktivitetene der. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på jobben han har gjort med SNN-akademiet i Nord-Norge og Klasseball i Tromsø. Nå skal vi videreutvikle klubbesøk som vi har i den nordlige landsdelen, sier administrerende direktør i TIL, Stig Arne Engen. 

- Jeg liker å være ute i landsdelen og utveksle kompetanse med klubbene. Vi blir veldig godt mottatt og de er veldig sulteforet på å få mer kunnskap. Dessuten er det mange andre spennende prosjekt innenfor i samfunnsengasjement som er fantastiske å jobbe med, sier Morten Pedersen.

Annonse fra Eliteserien: