Motstandere er lagkamerater

De spiller på forskjellige lag, og er motstandere i flere kamper, men noen ganger i året blir de lagkamerater.

Ble du litt forvirret? Og tenker, hvordan kan motstandere bli lagkamerater?

Forklaringen er ganske så enkel. TIL har mange lag med i G11-serien som spiller 7-fotball. De er fordelt på flere avdelinger, men i blant annet avdeling 4 er tre TIL-lag motstandere til hverandre selv om de spiller i samme klubb. Det er minimum to TIL-lag i hver avdeling i Tromsø-regionen.

Annonse:
TIL har meldt på et lag for 11-åringer, Tromsø IL G06F, i serien for 12-åringer. Og her får spillere som har lyst, og som har møttes som motstandere i G11-serien, sjansen til å bli lagkamerater.

- Dette er felleslag, hvor vi henter to spillere fra hvert 06-lag, og som spiller i 05-serien. Det er fem lag som bidrar med to spillere hver til dette laget, og så rullerer vi. Så vi spiller aldri med det samme laget og så bytter vi trenere på å ha ansvaret, sier trener Rune Lund.

- Skaper vennskap

Spillerne får dermed mer kamptrening mot lag som har spillere som er ett år eldre. 

- Det er for gi ekstra utfordringer og så er det motiverende å spille en klasse opp, sier treneren.

- Dette er det første året vi gjør det med dette årskullet og det har fungert veldig bra så langt. Det som er bra er at de blir kjent med nye spillere selv om mange kjenner hverandre fra før fra fotballskolen. Noen av dem spiller også mot hverandre i serien, som for eksempel at Fagereng møter Gyllenborg i 06-serien. Dette skaper vennskap, legger han til.

Men det er ikke noe nytt i TIL-systemet. 

- Det er noe som har vært gjort i mange år. Det er også et tilbud som alle spillerne får, men det er ikke alle som ønsker å være med. Dette er for de som er mest ivrig, sier Lund.

Ukas kamp

  • Hver uke hvor barnefotballen ruller skal til.no ha en sak fra en kamp.

  • Vi plukker ut et nytt lag hver uke fra yngres avdeling i TIL.

  • Det blir intervju. Noen ganger med trenere og andre ganger med spillere.

  • Vi kommer også til å snakke med motstandere og ta bilder der de også er i fokus.

  • Vi vil ha en stor bildeserie i hver sak.

Drar til Piteå

Neste uke blir det ikke noen reportasje i serien "Ukas kamp". 

Men erstatningen vil forhåpentligvis være et veldig godt plaster på såret. Vi vil nemlig være til stede på Piteå Summer Games og dekke TIL-lagenes innsats i turneringen. 

- Klubben har hele 16 lag med i turneringen og vi ønsker å formidle de opplevelsene de har i turneringen både på hjemmesiden og sosiale medier. Dette er sommeren høydepunkt for mange av spillerne og derfor er det flott at vi kan være til stede, sier kommunikasjonssjef i TIL, Nils-Jarle Sætre. 

Annonse fra Eliteserien: