- Det er blytungt

TIL spilte en bra kamp, skapte sjanser, men effektiviteten ble forskjellen på lagene da Molde vant 4-2.

Det har vært en tung høst for Gutan og i kveld ble det et nytt tap.

- Det er blytungt. Det svir, sier Gjermund Åsen.

- Det er gjentakelse, for vi spiller ok, men vi scorer ikke på sjansene våre og slipper inn før enkle mål. Vi jobber i motbakke og det er tungt akkurat nå, legger han til. 

Brenner for mye sjanser

Onni Valakari scoret det første målet da TIL utlignet til 1-1, mens Robert Taylor reduserte til 2-3 midtveis i andre omgang og TIL satte et godt trykk på gjestene, men i stedet scoret de kampens siste mål på overtid. 

- Det var en god følelse da jeg gjorde 1-1, men siden vi tapte 2-4, så betyr det ingenting. Det var en god fotballkamp, men dessverre fikk vi ikke noe ut av den. Man ser at et lag som kjemper om medalje, er rå foran mål og setter sine sjanser. Vi skaper gode sjanser, men setter de ikke. Hadde vi vært like effektive som dem, hadde resultatet blitt et helt annet, sier Valakari. 

- De første 20 minuttene av andre omgang litt for lav og de får gjøre som de vil, men så får de 3-1 og da våknet vi og gjør 3-2, slik at det ble full fyr i teltet. Vi må tørre å stole på hverandre og stå høyere. Dessuten brenner vi for mange sjanser, sier Åsen som fikk sin målgivende nummer ti i Eliteserien på Taylor sin scoring, noe som er best, tre foran Godsets Erik Ulland Andersen. 

- Jeg beklager at jeg ikke scorer mål også. Jeg trener på det hver dag, så jeg satser på at det løsner, legger han til. 

Skal ta seks poeng

Det var en tung kveld også for treneren. 

- Å vinne kan fort bli en vane og det er dessverre å tape også. Men i dag så vi at dersom man skal være med å kjempe for medaljer, så må vi spille som i dag, men da sette våre sjanser. Det var en god fotballkamp, men som sagt, vi scorer ikke når vi har muligheten. Vi hadde flere store sjanser i dag, men det er ingen magi, vi må bare fortsette å jobbe. For sjansene våre i dag kom ikke av flaks, men av at vi skapte dem, sier Simo Valakari. 

Annonse:
Det gjenstår to kamper igjen av årets sesong. Ranheim borte og Sarpsborg 08 hjemme. 

- Vi må gå mer samlet i presset når vi går og må være bedre i boksene. Det er helt uaktuelt at Kristoffer Løkberg skal stå og feire på Ranheim på søndag. Jeg skal ned dit og hente tre poeng og så skal vi hjem å ta tre poeng mot Sarpsborg 08. Det er planen min, sier Åsen. 

Kampen mot Ranheim spilles søndag 11. november, mens årets siste hjemmekamp mot Sarpsborg 08 spilles lørdag 24. november.

Annonse fra Eliteserien: