- Blitt mer klinisk

Her setter Mikael Norø Ingebrigtsen inn sin første av to scoringer i 3-2-seieren over Slovan Bratislava.

Annonse:

Etter fire minutter vant TIL ballen høyt i banen og Marcus Pedersen spilte Norø Ingebrigtsen gjennom. Han satte ballen sikkert forbi keeper og i mål vel stolpen. 

Vel et kvarter senere spilte Gutan veldig flott fotball og etter mange trekk kom August Mikkelsen til dødlinja. Han slo inn og fant Norø Ingebrigtsen som scoret fra kort hold. 

To scoringer på to forsøk. Og det var hans tredje på to kamper i Tyrkia, siden han også scoret seiersmålet da TIL slo det russiske topplaget Rubin Kazan 1-0. 

- Det er utrolig deilig, for det gjør veldig godt for selvtilliten å komme på scoringslisten, sier Norø Ingebrigtsen. 

- Jeg har fått en annen start enn tidligere år. Jeg har blitt mer klinisk foran mål. Jeg har også trent litt mer i off season enn det jeg har gjort tidligere, så jeg er kommet tilbake mer skjerpet, legger han til.

Ufortjent pepper

Trener Simo Valakari har stor tro på Norø Ingebrigtsen.

- Han hadde et tøft år i hele fjor og jeg syns ikke det var fair mot han slik det ble i høst, for på grunn av skadene våre, så måtte han spille utenfor posisjon som han fungerer best i. Han kom til oppkjøringen sterkere enn noensinne og jeg er veldig glad for at han har fått de scoringene, for de fortjener han, sier TILs trener. 

- Jeg var veldig skuffet da vi mistet han til Sverige og jeg syns han fikk altfor mye ufortjent kritikk i fjor høst Jeg så hvor hardt han jobbet hver dag på trening og i hver eneste kamp for laget, men han fikk ikke belønning gjennom scoringer, legger han til. 

22-åringen er svært glad for å være tilbake i TIL. Han var i IFK Göteborg i noen måneder i fjor, men før høstsesongen kom han tilbake til Tromsø.

- Det var så absolutt viktig for min karriere å komme tilbake til Tromsø. Jeg får også utrolig mye tillit fra Simo og det må jeg bare utnytte og så prestere. Livet smiler veldig nå. Jeg vil bare være i Tromsø og spille for TIL, så allerede nå gleder jeg meg til å spille foran fansen på Alfheim. 

- Mikael er en god spiller og i mange år har man snakket om det potensialet som han har. Jeg tror vi skal snakke mindre om det og bare la han få spille bra for oss, for det er ikke tvil om at han er en bra spiller, sier sportssjef Svein-Morten Johansen. 

Vinner fortjent

Om to uker starter den andre halvdel av den slovakiske serien, hvor Slovan Bratislava leder med åtte poeng ned til Dunajská Streda, som de møter på bortebane i første kamp.

Så langt i sesongen har de 14-4-0 på 18 kamper, men det ble tap 2-3 mot TIL, som startet forrykende og ledet 3-0 etter 26 minutter før slovakene reduserte åtte minutter før pause. TILs tredje målet satt Onni Valakari inn etter godt spill. Slovan Bratislava scoret sitt andre et kvarter før slutt i andre omgang. 

- I første omgang var vi veldig gode og det var unødvendig det målet vi slipper inn. Det ble en fysisk kamp og de ble frustrerte og det ble noen nedsablinger. Men vi står i krigen og står opp for hverandre. Jeg føler vi vinner fortjent, sier Morten Gamst Pedersen. 

- Det ble en krigekamp så jeg er glad vi holdt ut og fikk seieren, sier Norø Ingebrigtsen. 

FDS_3060
FEIRER: Spillerne feirer scoring nummer to for Mikael Norø Ingebrigtsen.
Annonse fra Eliteserien: