Matchvinner etter mye motgang

Mikael Norø Ingebrigtsen (22) har møtt mye motgang det siste året, men i kveld ble han helten etter å ha scoret seiersmålet mot Brann.

Han gikk til IFK Göteborg før årets sesong, men der ble det både tribune- og benkesliting. 

TIL fikk muligheten til å hente han tilbake i sommer og nå blomstrer unggutten på topp. Han scoret i 4-2-seieren borte mot Strømsgodset og i kveld scoret han seiersmålet 17 minutter før slutt da TIL vant 2-1 over Brann. 

- Det har vært veldig godt å komme tilbake og det var utrolig deilig å gi publikum på Alfheim noe å juble for, sier Norø Ingebrigtsen.

Annonse:
Og for et angrep han avsluttet. TIL spilte seg lekkert ut av flere trange situasjoner på egen banehalvdel før de eksploderte fremover. Gjermund Åsen spilte Norø Ingebrigtsen gjennom og 22-åringen satte ballen kaldt mellom beina på Branns keeper. 

- Det er noen kilo som går av skuldrene etter at man fått et slikt mål. Det var godt å få det første målet på Alfheim, sier Norø Ingebrigtsen. 

- Dette er kanskje den beste følelsen jeg har hatt siden jeg kom tilbake. Dette er grunnen til at jeg spiller fotball, å få avgjøre kamper. Men det er en skikkelig bra laginnsats. Hele laget gjør en utrolig bra jobb, legger han til. 

- Utrolig godt

Det kunne fort blitt flere mål i en fartsfylt kamp, men det endte 2-1. 

- Det finnes ikke noe bedre enn å gjøre det mot et topplag som Brann så det gjorde utrolig godt. De responderte utrolig fort etter vårt første mål, så det var utrolig godt å holde det helt inn, sier 22- åringen. 

- Vi skal ikke ta av selv om vi vant en kamp. Vi har spilt gode kamper tidligere og ikke fått betalt. Vi må bare bygge videre på det vi gjorde her og vi spilte bra i dag. Det viktigste er uansett å ta tre poeng, legger han til.

Spilte god fotball

Ikke overraskende så var treneren fornøyd. 

- Det var en fantastisk fotballkamp og det det var godt å være en del av det. Og vi fortjente å vinne slik som vi spilte. Vi spilte god fotball, vi forsvarte oss godt når det var nødvendig og hadde god disiplin. Vi vet vi kan spille godt, og vi tok muligheten når vi fikk muligheten, sier Simo Valakari. 

TIL klatret to plasser på tabellen og er nå nummer åtte. 

- Vi kunne vært høyere på tabellen, men vi har ikke tatt vare på sjansene våre, legger han til. 

Annonse fra Eliteserien: