Giæver blir ny trenerutvikler

Morten Giæver er tilbake i barndomsklubben Tromsø IL etter å ha takket ja til å bli trenerutvikler.

Annonse:

Han har skrevet under på en toårsavtale og starter i jobben 1. mars. 

- Først og fremst vil jeg takke TIL for at de ønsket å engasjere meg i denne stillingen. Det er en veldig spennende jobb og en mulighet til å jobbe med unge og ambisiøse trenere. Det å kunne være med å bidra til å skape en fremtid for unge TIL-spillere er et kult prosjekt som jeg ønsker å være en del av, sier Giæver.

Bred bakgrunn

I TIL er man godt fornøyd med ansettelsen. 

- Vi fikk veldig gode svar da vi hadde Trond Nordsteien i fjor. Stillingen som trenerutvikler for akademiet er kommet for å bli i TIL. Selv om vi hadde en del gode søkere, så traff vi ikke i forhold til hva vi ønsket. Med en tilfeldighet så var Morten i byen og vi begynte å prate om han kunne tenke seg jobben og etter hvert som vi ble bedre kjent med han, så ble vi enige om at han kom til TIL, sier leder for utviklingsavdelingen, Truls Jenssen.  

- Han er litt "nerd", kan TIL og folk, han har masse gode egenskaper og et flott verdigrunnlag i bunn. Han bryr seg om identitet og andre mennesker. Så dette blir veldig bra, legger han til.

Giæver har mye ballast med seg som både spiller og trener fra mange klubber. 

- Han har kamper i Eliteserien for TIL og spilt for TUIL, Sarpsborg 08 (både i Eliteserien og i Obos-ligaen) og Ullensaker/Kisa. Dessuten har han vært trener for akademiet i Bærum og assistenttrener i Moss, sier Jenssen. 

- Det er selvsagt mange fordeler med at jeg har reist rundt omkring. Man knytter til seg mange kontakter og møter mange forskjellige ledere, trenere og kulturer. Det har gitt mange gode erfaringer som jeg kan bruke som ballast, sier Giæver.

- Fin drive

Han liker det han har sett av klubben fra utsiden.

- Det er en fin drive i TIL om dagen, for det er mye positivt som skjer i akademiet og det jobbes godt på A-laget. Det er viktig for meg at det jobbes godt med bra folk og at det er god stemning. Jeg har veldig sansen for at de satser på lokale spillere og det er artig å se at TIL har gjort det bra. Klubben har mange gode trenere, så dette kommer til å bli veldig spennende. 

Det er nå ni år siden han flyttet fra Tromsø.

- Mye har skjedd i klubben og derfor føles det som jeg kommer til noe nytt selv om jeg kjenner klubben og mange av de som er der. Jeg var jo der i 13-14 år fra jeg var en liten gutt, så det blir godt å komme til Alfheim. Sist gang jeg var der, så følte jeg meg hjemme, og det har mye å si, sier TILs nye trenerutvikler.

Annonse fra Eliteserien: