Matchvinnere i begge ender

Robert Taylor scoret seiersmålet for Gutan, mens Gudmund Broks Kongshavn sto frem med flere strålende redninger i kveld.

Gutan ledet 1-0 ved pause etter at Magnus Andersen hadde scoret etter 33 sekunder. Før det var gått to minutter av andre omgang, sto det 2-0.

Et glimrende angrep som var helfinsk. Juha Pirinen fant Onni Valakari, som slo en flott ball i bakrommet til Robert Taylor. Han dro med seg ballen mot mål, og fra skrå vinkel satte han den mellom beina på Moldes keeper. 

- Det føles utrolig godt, sier Taylor, som har scoret tre av sine fem TIL-mål mot Molde. 

- Denne seieren betyr enormt mye, det er nesten vanskelig å beskrive. Det er en utrolig lettelse å endelig få en seier, legger han til. 

Annonse:
Bare fire minutter senere fikk Molde straffe. Mikael Norø Ingebrigtsen hadde fått gult kort like før pause og Molde fikk først frispark like utenfor 16-meteren. Ballen traff hånden til TIL-spilleren og dommeren ga nytt gult kort og dermed måtte han i garderoben. 

Straffesparket tok toppscorer i Eliteserien, Ohi Omoijuanfo, men Gudmund Broks Kongshavn gikk riktig vei og reddet. Ballen gikk ut til Ohi igjen, men forsøk nummer to ble blokkert av Kent-Are Antonsen. 

- Først ble jeg engstelig for at de skulle sette returen i mål, for jeg er så fokusert på ballen, så jeg evner ikke å få returen ut til siden. Den gikk rett ut igjen i farlig område og da var det vanvittig fint å se at Antonsen er oppofrende og god, selv om han har vært plaget med mindre og større skader. Likevel står han i krigen som en god kaptein. Det er ekstremt gledelig og så ble det en gledesrus etterpå, for jeg har ikke reddet straffe på tre år siden jeg gjorde det på Åråsen, sier Kongshavn.

I tillegg hadde Kongshavn et par andre strålende redninger. Nordlys ga keeperen 10 på børsen.

- Det er ganske uklokt å sette meg så høyt, for da er jo skalaen ødelagt, sier TILs keeper med et stort smil.

- Jeg slapp inn et mål, det er alltid noe å pirke på og det var noen involveringer med føttene som kunne vært bedre. Vi vil analysere denne kampene og lære av det man har gjort. 

Kampfakta finner du her

tdc32080
FEIRER: Spillerne feirer Robert Taylors scoring. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
1AE11C5D-6EE9-4EC1-B8D7-7CF8D8C807D7
FORNØYDE: Magnus Andersen, Robert Taylor og Gudmund Broks Kongshavn. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix

 

Annonse fra Obos-ligaen: