- LSK blir en god test

Simen Wangberg ser frem til møtet med Lillestrøm i kveld, for han mener kampen er en veldig god test for hva som bor i spillergruppa.

TIL har de siste årene stort sett reist tomhendt hjem fra Åråsen. Siden 2010 har de tapt syv kamper og vunnet én. I 2016 ble det 4-2-seier. Det hadde passet utmerket med en ny seier i år. 

- Det er alltid tøft å komme dit, for det er mye innsats, trøkk og tæl. De spiller en type fysisk fotball og de liker å ha åpne kamper og litt spill ut fra andreballenl. Vi ønsker å kontrollere kamper i større grad og få kampene inn i vårt spor. Blir vi med på deres måte å spille på, så blir det veldig tøft for oss. Nøkkelen er å finne roen og ta tak i kampen tidlig og få den i vårt spor, sier kaptein Simen Wangberg.

- Selv om det har vært en tøff bane resultatmessig, så har vi hatt bra tak på dem spillemessig, legger han til.

Bra momentum

Lillestrøm har så langt i år spilt seks kamper på hjemmebane. De har vunnet to kamper mot Ranheim og Haugesund, spilt uavgjort mot Rosenborg og tapt mot Molde, Viking og Odd.

De har også tapt tre av de fire siste kampene sine. 

Annonse:
Mens pilen peker motsatt vei for Gutan. De har vunnet de tre siste kampene i Eliteserien mot Molde, Stabæk og Rosenborg. 

- Vi har bra momentum i serien nå med tre seire på rad. Uten at vi tror at det går for seg selv, så må vi bruke at vi har gjort det bra og bruke den basen som vi har opparbeidet oss den siste tiden. Men vi må også bli enda bedre i noen faser av spillet i kampene som kommer, sier Wangberg. 

Viktige kamper

TIL er ett poeng foran motstanderen og dermed kan en seier ha stor betydning for avstanden bakover på tabellen. 

- Det er en veldig viktig kamp og det er de to andre kampene frem til pausen også. Vi må ta poeng i hver match for å komme oss opp av gjørma, gjerne tre poeng og så se oppover tabellen. 

TIL møter Sarpsborg 08 på Alfheim fredag 5. juli og spiller borte mot Haugesund 14. juli før det blir en liten sommerferie. Sarpsborg 08 er to poeng bak TIL mens Haugesund er tre poeng foran.

- Serien er slik at alle slår alle. Men vi har vært slik i flere år at vi ofte slår de beste lagene og at vi sliter å ta med oss poeng mot de lagene som ligger rundt oss på tabellen. Nå er det en fin anledning å motbevise det, spesielt etter en kamp som mot Rosenborg, hvor vi får både en mental og fysisk utladning, så vi må omstille oss og stille veldig forberedt søndag.

- Nå får vi testet hva som bor i gruppa vår. Tar vi med oss tre poeng etter en god match, så vil det være sterkt, men klarer vi det ikke, er det for svakt. Det er kun opp til oss selv, legger kapteinen til.

PS! Eks-TIL-spiller Thomas Lehne Olsen er ankelskadet og spiller ikke mot TIL.

Annonse fra Eliteserien: