Lasse Nilsen signerer ny avtale med Tromsø IL!

Bleiksværingen, som har gått gjennom NTG- og akademisystemet, signerer en avtale ut 2024.

Annonse:

Lasse Nilsen fra Bleik på Andøya har i dag skrevet under en ny avtale med Tromsø IL. Avtalen strekker seg ut 2024.

- Vi er veldig glade for at Lasse blir med videre. Han har vært tidvis meget god i eliteserien og har vist et høyt maksnivå, sier hovedtrener Gaute Helstrup.

Nilsen selv gleder seg til de neste årene.
- Det føles veldig godt og jeg gleder meg til å være her i årene framover. Vi har startet på en reise nå som ser spennende ut og som jeg ønsker å være med på videre, sier Bleiksværingen.

Saken fortsetter under bildet

Lasse Nilsen ny avtale 2020-2024
Gaute Helstrup og Lasse Nilsen

SpK Høken og Andenes IL - NTG og akademiet
Venstrefoten utviklet seg meget godt i sine barne- og ungdomsår i Høken og Andenes IL, to gode fotballmiljø. Takk til dem!

25-åringen kom til Tromsø i 2011 da han begynte på videregående skole og kom da inn i en meget god treningsgruppe i TIL-akademiet og NTG. Han debuterte for TIL i 2014.

- Det at jeg kom inn på NTG var en fantastisk mulighet for meg til å kombinere skole med idretten jeg brenner for. Det var et godt mijø hvor jeg utviklet meg som person, fotballspiller og på skolen. Jeg knyttet vennskap for livet og det at jeg fikk gå den veien gjorde at jeg klarte å ta steget opp i a-stallen i løpet av de årene.

Utlån i TUIL
En veldig viktig del av hans utvikling var utlånet til TUIL en halv sesong i 2017 da han spilte mye, og var dominant, på TUILs lag i 1. divisjon. Den gang var Gaute Helstrup trener i TUIL.
- Han var god og spilte mye da jeg hadde han i TUIL, og han skjøt dermed fart på karrieren sin, sier Helstrup.

- Ennå ikke sett det beste
TIL-treneren mener vi ennå ikke har sett det beste av Nilsen.
- Lasse er en spiller med fart, kraft og et godt utviklingsfokus i hverdagen, det er noe vi liker hos oss. Vi tror han kan utvikle toppnivået sitt og bli ennå mer stabil. Han har de beste årene foran seg og vi er meget glade for at han ønsker å ta de årene med oss, utdyper Helstrup.

Tok ansvar i koronaperioden
Assistenttrener Lars Petter Andressen, som har fulgt Nilsen hele veien fra NTG, mener 25-åringen har vokst mye det siste halvåret.
- Lasse har vokst inn i en viktig rolle i klubben og tok ansvar gjennom koronaperioden. Han har prestert godt over flere år og er en vi forventer mye av de neste årene, sier Andressen.

Ung og sulten spillergruppe
Lasse Nilsen har snart vært i Tromsø i 10 år. Han mener framtiden er lys.
- Vi har en ung og sulten spillergruppe som virker lysten på å skape gode resultater og opplevelser. Det er en positiv stemning i gruppa, vi er en god kameratgjeng som samtidig stiller krav til hverandre. Jeg kjenner at den energien Gaute har tatt med inn i laget er deilig å være en del av og jeg føler jeg kan utvikle meg sammen med resten av laget de neste årene, avslutter Nilsen.

Annonse fra Obos-ligaen: