Lars Petter: -Spillergruppa imponerer meg

Seieren mot Kristiansund forrige hjemmekamp var kjærkomment, men ikke tilfeldig i følge assistenttrener Lars Petter Andressen. TIL.no tok en prat med han torsdag morgen.

Annonse:

TIL er i gang med forberedelse til ny kamp, etter ei frihelg som gjorde godt for spillerne. Denne gang er det Viking som er motstander og laget ønsker å reise til Stavanger for å ta poeng. 

TILs assistenttrener, Lars Petter Andressen, ser ei spillergruppe som gleder seg til å ta fatt på en ny utfordrende bortekamp. De siste ukene har ikke vært enkel for spillere, trenere, supportere og klubben som helhet. Først ble det tap i den viktige hjemmekampen mot Strømsgodset, for deretter et smertelig tap i Bodø. 

-Vi må innrømme at det har vært en tøff periode, så ærlig skal vi være. Selv om vi elsker det vi holer på med og jobber hardt hver uke, så er det noen perioder i løpet av en sesong der det blåser litt ekstra. Det er tøft å stå i slike perioder og vi blir en måte preget av det alle sammen. Når det er sagt, så fortjente vi kritikk etter noen svake prestasjoner, sier Andressen. 

Spillerne tok ansvar

Det som skjedde i treningsuka etter Bodø/Glimt-kampen har imponert Andressen. Etter noen dårlige opplevelser, kunne man kanskje fryktet at spillerne begynte å gjemme seg, peke på hverandre og resignere. TIL-treneren synes det er interessant at akkurat det motsatte skjedde med denne spillergruppen. 

-Jeg har alltid visst at vi har ei hardfør spillergruppe som tåler en trøkk og som står sammen. Likevel synes jeg det er interessant den jobben spillerne gjorde inn mot Kristiansund-kampen. De tok virkelig ansvar. Spillerne utstrålte voldsom energi, de var nysgjerrige og ville se enda mer video av seg selv for å finne ut hvor "skoen trykket" og det var friske diskusjoner spillerne imellom. Vi var var harde mot hverandre, men med vennskap og respekt i bunn. Jeg er veldig stolt over å få lov til å jobbe med slike spillere og bunnsolide mennesker, forklarer han.

Fikk gode svar

Det gode arbeidet i uka inn mot hjemmekampen mot Krisiansund, ble kuliminert av en meget sterk prestasjon på Alfheim. Spillerne hadde et enormt press på sine skuldre og var fulstendig klar over hva som stod på spill. Kristiansund hadde før denne kampen bare ett tap på sine siste ti kamper og TIL hadde aldri vunnet mot dem tidligere. Alvoret og viktigheten av kampen til tross, spillerne vartet opp med festfotball.

-KBK-kampen var bunnsolid. Spillerne fortjente det virkelig etter den jobben som var lagt ned i forkant og det vi alle hadde vært gjennom. Vi hadde hurtig pasningsspill, fikk gode brudd, alle ville ha ballen, deffensiven var bunnsolid og de backet hverandre opp. Det er noe spesielt over det å reise seg som lag og få gode svar på at vi faktisk kan spille god fotball. Det gir en god følelse og det gir spillerne selvtillit. 

Viking neste

Etter kampen mot Kristiansund, hadde spillerne nå ei frihelg i forbindelse med landslagspausen. Denne uken er laget godt igang med å forberede Viking-kampen som kommer søndag. Viking har gjort en meget god sesong så langt etter opprykket fra OBOS-ligaen i fjor. Laget ligger på en fortjent 5.plass på tabellen og 37 poeng. På hjemme bane har de syv sire, tre uavgjorte og to tap. Lars Petter Andressen mener at kampenpå søndag blir av det utfordrende slaget.

-De er rett og slet et godt lag. De har et godt kollektiv, men klarer samtidig å dyrke frem gode individualister. De kommer med mye folk i boks når de har innlegg og der må vi stå godt imot. Bjarne Berntsen har gjort en meget god jobb med laget og alle vet Viking er stor klubb som hører hjemme på øvre halvdel i Eliteserien. Vi gleder oss uansett til å reise ned dit. Vi er gode nok til å vinne og det er ingen tvil om at vi skal reise ned dit for å sette vårt preg på kampen, avslutter Andressen.    

 

Annonse fra Obos-ligaen: