Låner Kpozo fra AIK

TIL har inngått en avtale med den svenske toppklubben AIK om et lån av Patrick Kpozo (19).

19-åringen, som kommer fra Ghana, er venstreback og spilte 11 kamper for AIK i fjor. 

- Frem til Tom Høgli kommer i sommer, så er det viktig at vi har dobbel dekning på alle plasser. Vi har sett etter en ung venstreback, som vi kan ha på lån og som kan spille kamper. Det mener vi at vi har funnet i Patrick. Han er tilgjengelig, for en pris vi kan gå god for og så har han fått bra erfaring fra spill i Allsvenskan i Sverige, sier trener Bård Flovik.

- Vi er veldig fornøyd med kvaliteten vi allerede har på den plassen, men det handler om å ha dobbel dekning ved skader og suspensjoner. Og så vil han gi konkurranse på plassen, legger han til. 

Annonse:
Kpozo kom til Tromsø onsdag. Det er ikke klart når han eventuelt blir spilleklar siden han må få arbeids- og oppholdstillatelse.

- Det vil kanskje ta litt tid før han er klar, men det er noe klubben jobber med å få på plass. Vi håper å ha han klar så fort som mulig, men vi må forholde oss til regelverket, sier Flovik.

Utlånsavtalen er på fire måneder frem til 20. juli. TIL har også fått en opsjon på å få avtalen forlenget ut sesongen, dersom det er noe klubben ønsker å benytte seg av. 

-  Jeg har lyst å være her hele sesongen og gjør en god jobb for klubben samt bli en bedre spiller.  Jeg kom hit for utvikle meg som spiller og hjelpe laget til å få gode resultater. Det viktigste er uansett laget. Det var et greit valg for meg siden jeg har lyst å spille fotball, sier Kpozo.

Han har sin første trening torsdag og seriestart er søndag.

- Jeg må bare ta steg for steg siden jeg akkurat har kommet hit. Så får jeg håpe at papirene kommer på plass så fort som mulig. 

Annonse fra Eliteserien: