- Kulden er en fordel for oss

Slik så banen ut etter at Gutan hadde trent en full økt i dag. Kulden kan gi litt ekstra utfordringer søndag.

Annonse:

Det er meldt 8-10 minusgrader under kampen søndag, men det får ikke finnmarkingen Morten Gamst Pedersen eller tromsøværingen Runar Espejord til å grine på nesa.

- Det at det er så kaldt er en fordel for oss. Vi kommer ikke til å tenke noe på det, men ha fokus på det vi skal gjøre utpå banen. Det går fint å spille på banen slik den var i dag, men man må være veldig fokusert, for ballen blir glatt. Det er som en sleip og våt bane, men ballen blir annerledes på grunn av ising. Vi har trent under slike forhold, så bør være en fordel for oss, sier Gamst Pedersen. 

- Med noen skikkelige nordnorske kuldegrader og litt nordavind, så dette kommer blir en herlig og artig opplevelse. Det gikk ganske fint på trening i dag, men det er klart det blir kaldt på tærne. Denne kulden biter ikke noe på våre spillere, så ingen kommer til å tenke på det, sier Espejord. 

Slike kamper er artigst

Viktig kamp. Det har vært gjennomgangsmelodien gjennom hele høstsesongen. Kampen mot Vålerenga er ikke noe unntak. TIL er nummer 13, to poeng foran Strømsgodset på kvalik og fire poeng foran Mjøndalen og Ranheim, som ligger på de to plassene for direkte nedrykk tre serierunder før slutt. 

- Det er slike kamper man ånder og lever for, fordi det er kamper som betyr noe som er morsomme å spille. Man skulle helst spilt om edelt medalje og en plass i Europa eller en i cupfinale. Det kommer til å bli tøft, for det er mange som er i samme situasjon. Heldigvis er det opp til oss selv, så det er godt å ikke være avhengig av noen andre resultater, sier Gamst Pedersen.

- Det er slike kamper som er artigst å spille, selv om vi helst skulle spilt om medalje på slutten av sesongen, sier Espejord. 

Vålerenga har hatt en merkelig sesong. Halvveis i sesongen jaktet de medalje, men så stoppet de helt opp. På de 13 siste kampene har de kun vunnet en kamp og den kom i forrige serierunde da de slo Brann 1-0.

- Det blir en tøff kamp. De har masse gode spillere, men har ikke fått det helt til å stemme, men det var nok godt for dem å vinne sist, så vi får satse på at de har feiret litt ekstra og så gleder de seg kanskje ikke så mye til å spille i en slik kulde, sier Gamst Pedersen.

- Jeg gleder meg. Det blir en fin kamp, for vi har hatt noen innholdsrike kamper mot Vålerenga på Alfheim. Dessuten har vi angrepet mye i de siste hjemmekampene og skapt mye, så det kan bli mye artig å se på for publikum også søndag, sier Espejord. 

I fjor ble det 3-0-seier til Gutan og en reprise hadde passet perfekt og hadde vært en fin fortsettelse etter 5-0 over Kristiansund og 4-2 over Ranheim i de to siste hjemmekampene. 

Gir råd

Gamst Pedersen har en lang og innholdsrik karriere bak seg og har følgende råd til de unge spillerne på laget. 

- Det er å være kald i hodet og ikke stresse for mye. Vi må ta det som en hvilken som helst annen kamp og heller bruke den energien man får etter hvert til å yte maksimalt. 

Og så har han også et lite råd til de som skal på kamp. For litt kulde stopper vel ikke nordnorske fotballsupportere...

- Det er bare å kle godt på seg og teste vinterklærne, og fungerer de ikke, så vet de at de må handle nye, sier Gamst Pedersen med glimt i øyet. 

Annonse fra Obos-ligaen: