Kontrollere egen skjebne

Seier over Stabæk på Alfheim i siste serierunde vil sørge for at Gutan spiller i Eliteserien også i 2020.

Annonse:

Resultatene i kveld gjør at fire lag har 29 poeng og det er Sarpsborg 08, Strømsgodset, Lillestrøm og TIL. TIL er på kvalik på grunn av dårligere målforskjell, mens Mjøndalen og Ranheim har 27 poeng. 

I og med Lillestrøm møter Sarpsborg 08 i den siste kampen vil seier over Stabæk gi spill i Eliteserien også i 2020. 

I kveld burde og skulle TIL reist hjem med tre poeng, men Odds keeper Sondre Rossbach var i det umulige hjørnet og dermed ble det 1-2-tap. 

Skudd blokkert

To minutter ut i kampen slo Eric Smith inn og Morten Gamst Pedersen headet ballen en meter over tverrliggeren. 

Etter seks minutter kastet Gamst Pedersen langt inn og ballen havnet i beina på Smith som skjøt fra syv meter, men dessverre gikk ballen rett i en motspiller. 

Torgeir Børven fikk muligheten etter vel ni minutter, men fikk dårlig treff fra 14 meter og ballen gikk utenfor. 

Bare et par minutter tester Onni Valakai skuddfoten fra 16 meteren, ballen går langt over. 

Scoring

Det vae spilt i 17 minutter da Odd spilte seg gjennom og Birk Risa kom seg til dødlinja og skjøt fra skrå vinkel, men ballen havnet i nettveggen.

Halvveis ut i omgangen fikk TIL corner. Robert Taylor avsluttet på halv volley og trykket ballen under tverrliggeren, men Odd keeper gjorde en god redning. 

TIL får en gigantisk mulighet når en stor tabbe i Odd-forsvaret sørget for Runar Espejord kommer alene med keeper. Han prøver å plassere ballen i lengste hjørnet, men Sondre Rossbach gjør en strålende redning og hindrer scoring. 

To minutter igjen av omgangen og så scorer Odd. Ballen blir slått inn fra venstre og Torgeir Børven går opp og header ballen i mål fra syv meter. 

Bra TIL-sjanse

Allerede etter 30 sekunder hadde TIL sitt første skudd på mål i andre omgang. Taylor prøvde seg seg fra 25 meter, men fikk ikke nok trøkk i kula. 

Etter 53 minutter var TIL nær nok en scoring. Taylor bryter, spiller Onni Valakari som finner Juha Pirinen. Han dribler av en mann og skulle bare sette ballen i det lengste hjørnet, men treffer Gamst Pedersen. 

13 minutter ut i omgangen fikk TIL corner. Gamst Pedersen avsluttet med hodet, men like over tverrreliggeren. 

Bare ett minutt senere la vertene inn fra høyre. Tobias Lauritsen stupheadet ballen flere meter utenfor. 

Ny scoring

Et kvarter ut i kampen får Odd frispark fra høyre. Ballen blir slått inn og TIL klarer ikke avklare og Fredrik Oldrup Jensen setter ballen inn fra kort hold. Dermed sto det 2-0. 

Tre minutter senere kunne det stått 3-0. Elbasan Rashani kommer alene med keeper og Jaocb Karlstrøm gjør en strålende redning og ballen havnet hos Børven. Skuddet hans ble blokkert av Jostein Gundersen. 

Etter 66 minutter hadde TIL to muligheter i løpet av 15 sekunder. Den første reddet Rossback på glimrende vis etter Fitim Azemi fikk hodet på ballen og deretter fyrte Smith av fra 20 meter, men ball strøk utsiden av stolpen. 

Seks minutter senere får Espejord to muligheter, men begge gangene blir han nektet scorring av Odds bestemann, keeper Sondre Rossbach. Den første fra skrå vinkel og den andre fra lang hold. 

Det er utrolig at TIL ikka har scoret mål i denne kampen. 

Scoring for Gutan

Ti minutter før slutt sitter den endelig. TIL får straffe da Pirinen ble felt og Valakari tar ansvar. Men Rossback gjør nok en glimrende redning, men retur havner i beina på Magnus Andersen, som setter ballen i mål. Dermed 1-2 for Gutan. 

Ett minutt før slutt slår Pirinen inn fra venstre og Espejord stupheader, men Rossbach redder nok en gang. 

Fire minutter på overtid fikk TIL frispark. Gamst Pedersen satte ballen like over vinkelen fra 17 meter. 

 

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: