Knepent tap i Stavanger

Gutan kjempet hardt mot et godt gående Viking-lag i søndagens eliteseriekamp . Det hjemmesterke Stavanger-laget ble til slutt for sterk og det endte 2-1 til vertene.

Annonse:

TIL stilte uforandret etter den gode kampen mot Kristiansund på Alfheim for to uker siden. Gutan var absolutt med på notene fra start og var fult på høyde med hjemmelaget gjennom hele første omgang. 

Men etter 26 minutter gikk Viking opp i ledelsen. Samúel Fridjónsson startet kampen på benken, men kom inn allerede etter 11 minutter på grunn av en Viking-skade. Etter 26 minutter sendte han like godt vertene i ledelsen etter et flott langskudd fra 17-18 meter. 

TIL hadde også sine muligheter og etter 43 minutter sendte Magnus Andersen inn et hardt og presist innlegg til Fitim Azemi, men headingen gikk utenfor. 

Andre omgang stod og vippet og muligheten var absolutt tilstede for å kunne få med seg poeng, sett med våre øyne. Viking hadde de største sjansene i omgangen, men Gutan kjempet godt. 

Etter 89 minutters spill, kom det som så ut som pungteringen av kampen. Viking kom opp langs venstrekanten og får lagt et innlegg som går over alle og forbi bakerste stolpe. Fredrik Torsteinbø fikk heade ballen i mål fra omtrent fem meter. 

TIL-spilerne ga likevel ikke opp og innbytter Jostein Gundersen skapte spenning på slutten, med en god heading etter innlegg fra Fitim Azemi. Det endte likvel med seier til Viking og Stavanger- laget har nå ti kamper i strekk uten tap. 

Viking beviste at de er et topplag i årets sesong og vant fortjent, men Gutan leverte en absolutt respektabel bortekamp idag. Simo Valakari sa dette til Eurosport etter kampen.

-Vi kjempet godt og det var en relativt jevn kamp. Vi gjør det vanskelig for selv med mål imot i førsteomgang. Men jeg har ingenting å utsette på spillernes innsats og gjennomføring av kampen. Vi visste at Viking er gode her hjemme og det bviste de idag også.

Viking krøp, etter denne kampen opp i ryggen på Rosenborg og kjemper om topp fire. TIL ligger på 12.plass og møter Ranheim til en viktig hjemmekamp neste søndag.

Annonse fra Obos-ligaen: