Klatret én plass

Med ett poeng mot Vålerenga etter at det endte 0-0 på Alfheim klatret TIL opp på 12. plass.

Annonse:

Kun ett av lagene i bunnstriden tok poeng bortsett fra TIL i runde 28. Mjønbdalen slo Ranheim 3-1, mens Strømsgodset tapte 0-4 borte for Molde, Sarpsborg 08 tapte med samme sifre borte mot Kristiansund mens Lillestrøm gikk på 1-3-tap på eget gress mot Stabæk.

Dermed er stillingen som følgende før de to siste serierundene, hvor TIL spiller borte mot Odd og hjemme mot Stabæk.

11. Lillestrøm 29 (-14)

12. TIL 29 (-18)

13. Sarpsborg 08 28 (-10)

14. Mjøndalen 27 (-13)

15. Strømsgodset 26 (-20)

16. Ranheim 24 (-19)

De andre lagene har følgende kamper igjen: Runde 29: Strømsgodset-Brann, Ranheim-Lillestrøm, Sarpsborg 08-Haugesund og Stabæk-Mjøndalen. Runde 30: Kristiansund-Strømsgodset, Rosenborg-Ranheim, Lillestrøm-Sarpsborg 08 og Mjøndalen-Vålerenga.

-  Det vil bli et race helt inn, så det er bare å stålsette seg og feste sikkerhetsbeltene. Vi skulle helst hatt tre poeng, men prestasjonsmessig fortjener vi ikke mer enn ett poeng, sier Simen Wangberg. 

- Viktig poeng

Gjestene Vålerenga var klart best før pause, mens TIL var med etter pause. Både Jostein Gundersen, Morten Gamst Pedersen og Magnus Andersen hadde store muligheter i det siste kvarteret, men mål ble det ikke. 

Dermed ble det 0-0 og poengdeling. Noe som var nok til på plassere Sarpsborg 08 på tabellen. 

- Det var et veldig viktig poeng, men vi må ha fortsatt flere poeng, sier trener Simo Valakari. 

- Det er ikke nok med ett poeng i dag. Jeg tror vi må ha tre poeng til for å være sikker. Jeg tror ikke vi unngår kvalik eller nedrykk med 29 poeng, sier Kent-Are Antonsen. 

- Mer trøkk i beina

Gundersen startet som spiss siden Runar Espejord har vært småskadet denne uka. Espejord, som har vært mye plaget med skader i år, kom inn etter pause og utgjorde spissduoen i andre omgang. 

- Jeg begynner å bli kjenne litt trøkk i stegene nå i motsetning til tidligere. Fire kamper siden følte jeg meg som sirup, for det var ikke noe power i stegene. Det er godt å kjenne at beina begynner å fungere igjen, sier Espejord. 

Gundersen fikk den største sjansen vel et kvarter før slutt, men skjøt langt over. 

- Jeg hadde nok ventet litt lenger, for Jostein ble litt ivrig i avslutningsøyeblikket. Det er litt vanskelig å presse den under tverrliggeren når man skyter så tidlig. Jostein går i hver duell og vinner alle duellene, så da er det bare å gå i bakrom. Han er dessuten helt rå på å score mål inne i boksen, så vi burde nok slått flere innlegg, for han er så inni i granskauen målkåt den fyren der, sier Espejord. 

- Jeg følte jeg gjorde mitt og la inn alt jeg hadde på banen. Det var uvant, for jeg har ikke spilt der før fra start. Men jeg prøvde å gjøre ting enkelt og finne nærmeste mann. Jeg har alltid hatt en våt drøm om å spille spiss, men jeg tror nok jeg er best som midtstopper, sier Gundersen.

Anders Jenssen fikk gult kort og må dermed stå over mot Odd. Det betyr nok at Gundersen er tilbake i forsvarsrekken i neste kamp. 

Annonse fra Obos-ligaen: