Klassemål av Kjærgaard

Oliver Kjærgaard scoret et strålende mål da TIL 2 slo Junkeren 2-1, mens både Fiabema og Hafstad måtte gå av banen uten seier i landskampene de var involvert i.

Annonse:

Like før kvartet var gått var det klart for Kjærgaard-show. Han vant ballen litt inne på egen halvdel og tok seg forbi en motspiller. Han kom så i en to mot én-situasjon og kunne spilt sin lagskamerat Isak Hansen-Aarøen, men driblet av sistemann i Junkerens forsvar. 

Han kom alene med keeper og rundt han også før han skjøt mot det åpne mål. En forsvarsspiller rakk å få et bein på ballen men ikke nok til å hindre scroingen. Dermed sto det 1-0 etter et glimrende soloraid av dansken. 

Midtveis i andre omgang viste innbytter Runar Espejord seg frem. Marcus Holmgren Pedersen tok seg til dødlinja og la inn foran mål. Espejord stupheadet ballen i mål nede ved motsatt stolperot. Espejord kom inn på slutten av første omgang etter at Brayan Rojas måtte forlate banen etter en skade. 

Ett minutt på overtid reduserte Junkeren til 1-2. Flere mål ble det ikke og dermed vant TIL 2 kampen. 

På tabellen i Norsk Tipping-ligaen har TIL 2 nå 23 poeng og har syv poengs forsprang til Harstasd, som møter bunnlaget Leknes på bortebane senere i kveld. 

Tap for Georgia

G16-landslaget møtte Georgia i Syrenka Cup i Polen og tapte 0-1. Fiabema startet på benken og kom inn en halv time før slutt. 

- Vi sitter igjen med en litt vond følelse etter å ha tapt en kamp der prestasjonen var ganske bra. Vi har ting vi må rette på, men det var surt å tape denne kampen, sier landslagstrener Gunnar Halle til fotball.no.

- Jeg synes vi startet bra og at vi var gode de første 25 minuttene. Vi hadde full kontroll på kampen og skapte et par store sjanser som vi burde scoret på. Det defensive satt bra, vi hadde ballen mye og gjorde mye bra offensivt, legger han til.

Den siste kampen i turneringen er mot Finland.

- Vi vil gjerne avslutte godt og få en litt bedre følelse inn mot kvalifiseringen, sier Halle.

Uavgjort mot Østerrike

G17-landslaget spilte i dag mot Østerrike og kampen endte 1-1. Tobias Hafstad, som spilte hele den første kampe mot Sverige, fikk ni minutter i dag. 

- Det var en tøff kamp med mange dueller. Vi er veldig fornøyd med innsatsen i dag. Lagsmentaliteten og lagånden i gruppa er utrolig bra og dette er en gjeng som virkelig jobber sammen og står løpet ut, sier landslagstrener Jan Peder Jalland til fotball.no.

- Det er viktig at vi fikk med oss et poeng i dag fra en tøff og jevn kamp mot en god motstander. Litt for mange av denne type kamper har endt med tap tidligere, dette er bare andre gang dette kullet spiller uavgjort siden oppstarten som G15-landslag. Det var viktig for gruppa å få belønning i form av et poeng etter strålende innsats i dag.

I morgen avsluttes turneringen med kamp mot Irland.

- I neste kamp skal vi ha mer spill og vi skal gjenskape mye av det positive vi gjorde mot Sverige i den første kampen. Målet er seier og en bra prestasjon, sier Jalland.

Annonse fra Obos-ligaen: