Kjære sesongkortholder

For Tromsø Idrettslag har sesongkortholderne aldri vært viktigere. Midlene fra sesongkortsalget er en viktig bidragsyter til at vi holder hodet over vannet og kan jobbe målrettet mot et felles mål. At vi igjen en dag kan møtes, og sammen se vårt kjære TIL på Alfheim stadion.

Annonse:

Vi er halvveis inn i 2020 og enda er ikke en eneste serierunde unnagjort. Ikke et mål er laget, ikke et gult kort er gitt ut og ikke har vi diskutert om den offsiden var riktig. Ikke har vi fått innkassert noen poeng heller, men det viktigste og tyngste av alt; vi har ikke fått mulighet til å være vertskap til vårt kjære Alfheim-publikum.

Da vi rykket ned i fjor, var vi alle fryktelig skuffet. For en klubb som TIL, med den stolte historikken på øverste nivå siden opprykket i 1985, er det vondt å rykke ned fra Eliteserien. Hele klubben kjente på ansvaret og alle visste at konsekvensene ble store.

Det skal gjøre vondt og mislykkes. En profesjonell spiller som ikler seg den røde og hvite TIL-drakten kjenner på det ansvaret det er å spille for klubben. Ingen hadde det verre en våre gutter da nedrykket 2019 var et faktum. De leverte ikke og det gjorde vondt for dem.

TIL har historikk for å komme tilbake. Det er tradisjon på Alfheim for å mobilisere, hente fart og slå tilbake. Vi så det i 2002, vi så det i 2013 og vi ser en sult i øynene på spillerne nå i 2020. Det jobbes iherdig på hver trening med å skape en kollektiv kraft som ikke sakker farten før opprykket er et faktum.

Tromsø Idrettslag står i en langt tøffere situasjon enn klubben har gjort på mange år. De økonomiske rammebetingelsene for 2020 er vanskelig der den daglige driften handler om å overleve. Nedrykket alene utgjør 10-15 millioner i tapte inntekter og Korona-pandemien har ført til blødninger som på kort sikt er vanskelig å stoppe.

Salg av sesongkort er av de viktigste bidragene til driften av klubben. Når du bestiller et sesongkort, betyr det svært mye for oss. Du er en del av familien. Aldri før har vi vært så avhengig av sesongkortholderne som nå!

Samtidig har vi et stort ansvar for å levere det publikum betaler for. Å kjøpe et sesongkort innebærer at man har rett til sitt eget sete i 15 hjemmekamper. Dessverre ser det ut til at vi vil slite med leveransen i 2020. Covid-19 har ført til utfordringer og vi vet enda ikke helt når vi kan åpne slusene på Alfheim for fullt.Derfor har dere som sesongkortinnehavere noen rettigheter som det er viktig å opplyse om.

Som sesongkortholder vil du ha krav på å få deler av pengene tilbake dersom produktet du har betalt for ikke leveres. Vi vet imidlertid ikke hvor mange kamper som berøres. 

Et lite lyspunkt i hverdagen er at de nye retningslinjene gir oss muligheten til å ta imot 200 publikummere. Ikke så mange som vi ønsker, men med smittevernshensynet som bakteppe så respekterer vi det tallet som myndighetene har gitt oss.

For Tromsø Idrettslag har sesongkortholderne aldri vært viktigere. De pengene som vi har solgt sesongkort for gjør at vi holder hodet over vannet og kan jobbe målrettet mot et felles mål. Ikke bare et mål som gjelder klubben, men hele samfunnet. At vi igjen kan møtes, dra på kafé, leve uten tanke på smitte og med større frihet til å gjøre som vi vil. For oss handler det om å være vertskap for et fullsatt Alfheim.

Vi vet ikke når, men vi gleder oss!

Har du spørsmål om dine rettigheter eller krav til refusjon: Send en e-post til [email protected] 

Annonse fra Obos-ligaen: