Genialt sjakktrekk sjokkerte Brann

Kveldens sjakktrekk fra Simo Valakari: Kent-Are Antonsen som spiss. Det seg å være en genialt trekk siden Antonsen satte ballen i mål etter kun 77 sekunder gammel.

Målet var hans femte for sesongen, men det er første gang at han gjør det som spiss i TIL.

- Jeg har spilt spiss før i Storsteinnes, så slik sett er det ikke noe nytt. Men det er artig å prøve seg der på dette nivået også, sier Antonsen. 

- Det ble en god dose smertestillende før kampen, så kom adrenalinrushet og da gikk det meste av seg selv. Men jeg tror nok Brann ble litt overrasket, legger han til.

- Han har spilt offensivt på midtbanen før, men i tierrollen så visste vi at vi hva vi kom til å få. Han har mye energi og vi spilte også en type pasninger der han kan holde på ballen. Jeg er ikke overrasket, for han er en veldig god spiller. Uansett hvor han spiller, så leverer han varene. Han er spesiell, sier trener Simo Valakari. 

Fortjent

TIL fikk en fantastisk start, men det tok kun nye 77 sekunder før de utlignet ved Fredrik Haugen. 

- Vi hadde en god inngang til kampen og det var artig å få en god start, selv om vi fikk en i retur med en gang. Vi fortsatte med det vi hadde planlagt og alt i alt var det fortjent, sier Antonsen. 

Annonse:
For Mikael Norø Ingebrigtsen scoret sitt andre mål etter at han kom tilbake fra Sverige, men det første på Alfheim. Scoringen kom etter 73 minutter og dermed vant TIL 2-1 og klatret opp til 8. plass på tabellen. 

- Vi ser ikke nedover, vi ser den andre veien, sier Antonsen.

- En bryter

Norø Ingebrigtsen trivdes godt sammen med sin nye makker. 

- Det fungerte veldig bra og han gjør en utrolig bra jobb og løper sykt mye, stenge vinkler og gjør meg god. All ære til den fantastiske jobben han gjorde. Så det paret fungerte, sier matchvinneren. 

Andre lot seg også imponere over Antonsen. 

- Han har gått i fra å være en hardtarbeidende venstreback som sanket gule kort til blitt en målsnik. Det har skjedd store ting med Kent-Are og det er artig at han får seg noen mål, sier Gjermund Åsen. 

Han sammenligner lagkameraten med en nordmann med OL-bronse i bryting fra 2016.

- Vi kaller han for Stig-André Berge, for han er jo en bryter på topp. 

Annonse fra Obos-ligaen: